Boyabatlı Öğrenci Türkiye'nin Gündeminde

Boyabatlı Öğrenci Türkiye'nin Gündeminde


Boyabatlı Zeynep Nazlı Kösebey Portekiz-Lizbon’da düzenlenen "Çevre ve Sürdürülebilirlik" konulu 2. Uluslararası Tondela Karikatür Yarışması’nda 10-12 yaş kategorisinde "Dünya Birinciliği"ni kazanmıştı.

Bu sevindirici haberi okuyucularımızla paylaşmamızdan sonra geniş bir kitleye ulaştı ve Türkiye gündeminde ses getiren bir haber haline dönüştü.

Sosyal medyada ve Boyabat Sesi'nde binlerce kez paylaşılan ve Türkiye'nin gündemi haline gelen Ünlü Karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu'nun öğrencisi Zeynep Nazlı Kösebey için TRT Haber röportaj gerçekleştirdi.

Boyabatın gururu olan Zeynep Nazlı Kösebey vermiş olduğu röpotajda haftada 12 saa karikatür kursu aldıklarını,Aşkın Ayrancıoğlu ile nasıl bir çalışma içerisinde olduklarını anlattı.

Daha öncede böyle başarılar elde ettiğini ifade eden altıncı sınıf öğrencisi Kösebey ressam olmak istediğini söyledi.

Zeynep Nazlı Kösebey'in öğretmeni Ünlü Karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu '' Ders dışında karikatür ve resim atölyesinde yetenekli öğrencilerimiz ile haftada 12 saat çalışıyoruz.Bu doğrultuda sanatla öğrencileri tanıştırıyoruz.Karikatür alanında öğrencilerin gelişimi için güzel şeyley yaptığımızı düşünüyorum.En son Zeynep Nazlı Kösebey adlı öğrencim uluslararası yarışmada dünya birincisi oldu.Binlerce eser arasından dünyanın yetenekli çocukları arasından Boyabat'tan bir yatılı bölge okulundan bir öğrenci kazandığı için çok mutluyum gurur verici bir durum.'' ifadelerini kullandı.

-Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2019, 11:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turan Sezer
Turan Sezer - 5 yıl Önce

Karikatürü bizde görseydik. Başarılarının devamını diler tebrik ederim.

SIRADAKİ HABER

banner115