Sarımsakta etiket oyunu

Sarımsakta etiket oyunu

Sarımsakta etiket oyunu

Etiketine bakarsan Taşköprü sarımsağı!- Etiketinde daha büyük ve okunabilir şekilde “Üretim: Taşköprü – Kastamonu ibaresi” bulunan sarımsağın hasat yerinin Gaziantep olduğu adeta gizlenmiş. Paketlenme tarihi ise gerçek Taşköprü sarımsağının çıkmasına daha üç ay olduğunu gösteriyor.

Coğrafi işaretle tescillenen Taşköprü sarımsağının ülkenin seçkin marketlerinde bile  sahteciliğe kurban gittiğini belirten üreticiler öfke dolu.

Yeni hasat döneminin Temmuz ayında başlayacak olmasına karşın, piyasada başka bölgelere ait ya da ithal ürünlerin Taşköprü sarımsağı olarak ya da bu algı yaratılarak satılması Taşköprülü üreticileri sinir küpüne döndürmüş durumda.

Bu sahteciliğin Taşköprü sarımsağının marka değerine zarar verdiğini ifade eden Taşköprülü sarımsak üreticileri, denetimlerin daha da sıklaştırılmasını ve sahteciliğe izin verilmemesini istiyor.

Taşköprü sarımsağının hasat döneminin Temmuz’un ilk haftası olduğu, piyasada bu tarihten önce yeni ürün gibi satılan sarımsakların Taşköprü ile alakası olmadığı, üreticiler tarafından özellikle vurgulanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115