Nihat Dalgın rektörlük için tekrar aday 

Nihat Dalgın rektörlük için tekrar aday 

Nihat Dalgın rektörlük için tekrar aday 

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, tekrar rektörlüğe aday olduğunu açıkladı.

Sinop Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop basınıyla iftar programında bir araya geldi. Temmuz ayında görev sürei dolacak olan Prof. Dr. Dalgın 2019-2023 dönemi için rektörlüğe aday olduğunu açıkladı. Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilen programa, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl ve Ahmet Tabak, AK Parti Sinop Merkez İlçe Başkanı Faruk Şanoğlu, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada, fakülte dekanları ve yüksek okul müdürleri, üniversite idari personeli ile Sinop'ta görev yapan medya mensupları katıldı.

  

4 YIL DAHA BU GÖREVİ YÜRÜTMEK İSTİYORUM 

Programda konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, görev süresi içerisinde yaptıkları hizmetlerden bahsetti. Ardından 2019-2023 yılları arasındaki rektörlük görevine talip olduğunu belirterek adaylığını açıklayan Dalgın: "20 Temmuz 2015 tarihinde göreve gelmiştik. 20 Temmuz 2019'da görev süremiz bitiyor. Tabi bundan sonra 2019-2023 dönemi yeni dönem olacak. Nasip olursa, sizlerinde huzurunda tekrar büyüklerimiz tensip buyururlarsa 4 yıl daha bu görevi yürütmeyi planlıyoruz. Bu zamana kadar bir takım hizmetler yaptığımıza inanıyoruz.

Dostlarımızda bunu böyle ifade ediyorlar. 'Hizmetler yarıda kalmasın, tekrar sil baştan başlamasın', 'hizmetler inkıtaya uğramasın' diye düşünüyoruz. Buna kendi içimizde, dostlarımızın arasında karar vermiştik. Sizlerinde huzurunda bu kararımı beyan etmek istiyorum. Nasip olursa, Sinoplu bunu benimserse, büyüklerimiz tensip buyururlarsa 2019-2023 arasındaki rektörlük görevine adayız" dedi. 

HEDEF 17 BİN 500 ÖĞRENCİ 

Bu gün itibariyle Sinop Üniversitesinin 10 bin 458 öğrenciye sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Dalgın, önümüzdeki eğitim döneminde bu sayının 13 bin öğrenciye çıkacağını, hedeflerinin ise 17 bin 500 öğrenci olduğunu kaydetti. Nihat Dalgın ayrıca, şu anda hoca başına düşen öğrenci sayısının ise 21 olduğunu sözlerine ekledi.   Prof. Dr. Nihat Dalgın adaylık açıklaması ardından yeni dönemde yapmayı planladığı çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.  

-Haber Merkezi

YORUM EKLE
YORUMLAR
cem tufan
cem tufan - 5 yıl Önce

Hedef 17000 değil 100000000 olsun mezun ettiğin öğrenciler iş bulabiliyor mu? Ne kadarı bilgiyle donatılıyor sayın rektör bunları değerlendirmesi gerekmektedir.

SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138