Boyabat’ta 23 Nisan Çocuk Bilim Şenliği gerçekleştirildi

Boyabat’ta 23 Nisan Çocuk Bilim Şenliği gerçekleştirildi

Boyabat ilçesinde Sinop Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörlüğü tarafından desteklenen, Sinop Çocuk Üniversitesi ile Boyabat Abdurrahman Güneş İlkokulu işbirliğinde "23 Nisan Çocuk Bilim Şenliği" gerçekleştirildi.

Abdurrahman Güneş İlkokulu bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşuyla günün anlam ve önemi üzerine konuşan Abdurrahman Güneş İlkokulu Müdürü Ümit Kurnaz, 23 Nisan Çocuk Bilim Şenliği projesi ile çocuklarımızın bilgi, beceri ve düşünme kapasitelerini artırarak, problem çözme becerilerini geliştirmek, bilimsel gerçeklikler ışığında hayatla ilgili daha anlaşılır, etkili ve kalıcı çözümler sağlamalarına dair bakış açısı kazandırmak amaçlanmıştır, dedi.

Kurnaz, konuşmasında "Sosyal ve bilimsel fayda çatısı altında toplandığımız bu şenliğin farklı hedef kitlelerdeki bilişsel ve duyusal olumlu etkilerin yanında üniversitemizle ilçe milli eğitim teşkilatımız arasında farklı işbirliklerinin kurulmasına, bilimsel araştırma ve projelere zemin hazırlamasına ayrıca katkı sağlayacağı kanaatindeyiz," ifadelerinde bulundu

Sinop Üniversitesi Ortak Dersler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nurhan Öztürk, te konuşmasında 23 Nisan Çocuk Bilim Şenliği'nin sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirterek "Projede farklı yaş gruplarındaki ilkokul öğrencilerine merak duygusu kazandırma, çocuklara bilim insanları arasında bilim iletişimini sağlama, bilimsel bilgiyi çocuklara aktararak bilim ve teknoloji arasındaki etkileşime yönelik farkındalık kazandırmak, çocukların kariyer geliştirme süreçlerine katkı sağlamak, farklı disiplinlere yönelik atölyeler kurarak bilimsel eğlenceli ve öğretici yönü ile çocukları buluşturmak amaçlanmıştır,"

Öztürk, 12 yıldır Milli eğitimle işbirliği içerisinde bir çok proje yürüttüklerini belirtip, milli eğitimle üniversite her zaman el ele işbirliği içerisinde olmalı. Biz bu gün milli eğitimle işbirliği içerisinde olmanın bir yansımasını sizlere göstermek istiyoruz, diyerek;

"Çok güzel bir tablo var. Pırıl pırıl çocuklar ve bu eğitimde gönüllü olan, bilim iletişimini, bilimi yansıtacak öğretmen adaylarımız ve üniversite öğrencilerimiz var. Umarım faydalı, bilimde merak edilen tüm sorulara cevap olabilecek eğlenceli bir etkinlik olur. Bilimle ilgili merak ettiğiniz, kafanıza takılan her soruyu sorun. Katılımlarınız ve bize olan destekleriniz için teşekkür ederim." dedi.

Konuşmaların ardından programa emeği geçenlere İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz, Belediye Başkanı Hasan Kara ve Boyabat Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Eravcı tarafından plaket verildi.

Okul bahçesinde sergilenen 39 farklı projede 49 Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencisi şenlik alanını gezen protokol üyelerine ve ilkokul öğrencilerine proje örnekleri hakkında bilgilendirmede bulunup, soruları cevaplandırdılarProgram saat 18,00'a kadar ilçedeki ilkokul öğrencilerinin ziyaretine açık kaldı.

23 Nisan Çocuk Bilim Şenliği organizasyonunda Sinop Üniversitesi'nden Doç. Dr.Esra Bozkurt Altan, Doç. Dr. Sema Tan, Öğr. Gör. İrem Üçüncüoğlu, Yüksek Lisans Öğrencisi Elif Kara, Abdurrahman Güneş İlkokulu Müdürü Ümit Kurnaz, Müdür Yardımcısı Vildan Ertürk, Sınıf Öğretmenleri Serap Turan ve Güliz İncekara görev aldılar.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2024, 20:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sefo6157
Sefo6157 - 4 gün Önce

Helal olsun. 23 , Nisan egemenlik ve çocuk Bayramı'nın da formatını değiştirmeyi becerdiniz.
Bu nasıl bir saçmalıktır. Hangi bilimden anlıyorsunuz da saçma sapan, kolaya mentollü draje star gibi you tube kopyaları ile şov yapıyorsunuz.

Sefo6157
Sefo6157 - 4 gün Önce

23 NİSAN egemenlik ve çocuk bayramıdır bilim şenliği değil. Bir zamanlar birileri de kutlu doğum haftası gibi safsatalar ile saçmalıyordu.

SIRADAKİ HABER

banner115