Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Belge Töreni Yapıldı

Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Belge Töreni Yapıldı

Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Belge Töreni Yapıldı


Çocukların beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, öğrencilerin hijyenik bir ortamda eğitim-öğretimini sürdürmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı iş birliği ile yürütülen “Beslenme Dostu Okul” programı ve “Beyaz Bayrak” projesi kapsamında 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının 2. dönemi içinde 62 okula "Beyaz Bayrak" sertifikaları 151 okula ise Beslenme Dostu Okul sertifikaları verildi. 

Sinop genelinde toplam 114 okul “Beyaz Bayrak” 30 okul ise “Beslenme Dostu Okul” ünvanı aldı.

Sinop Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen sertifika törenine Sinop Valisi  Köksal Şakalar, Millî Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, kurumların il müdürleri, Beslenme Uzmanları ve Denetleme Komisyonu Üyeleri, Beyaz Bayrak sertifikası almaya hak kazanan okulların müdürleri ve okul aile birliği başkanları katıldı.

Boyabat'tan 17 Okul Belge Almaya Hak Kazandı.

Boyabat Beyaz Bayrak Sertifikası Alan Okullar; Yaşar Topçu YBO,İbni Sina MTAL,Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu,125.Yıl Atatürk Anaokulu,Uygur Özay İlkokulu,Cengiz Topel İlkokulu,Dumlupınar İlkokulu,Halk Eğitim Merkezi ve ASO,Abdurrahman Güneş İlkokulu,Şehit Turan Meşe İlkokulu,Boyabat Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi,Türk Telekom Fen Lisesi,Cumhuriyet İlkokulu,Boyabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,Sıhhiye Ahmet Özay Anaokulu,Özel Eğitim Uygulama Okulu.

Boyabat'ta Beslenme dostu sertifakası alan okullar;Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi,Cengiz Topel İlkokulu.

-Haber Merkezi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115