Boyabat'ta kış ortasında satılan günlük mantar şaşkınlık yarattı.

Boyabat'ta kış ortasında satılan günlük mantar şaşkınlık yarattı.

Boyabat ilçesi köy pazarında kışın ortasında ormanlardan günlük olarak toplanıp satılan kanlıca mantarlarını gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Yurt genelinde görülen kuraklıktan en fazla etkilenen Boyabat ilçesi köy pazarında vatandaşlar tarafından ormanlık alanlarda toplananarak tezgahlarda satışa sunulan kanlıca mantarını gören vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemeyerek, "Ocak ayı ortasında taze ve günlük kanlıca mantarını ilk kez görüyoruz." dediler.

Boyabat Sesi muhabirine konuşan mantar satıcısı Tuncay Çömezoğlu ve Mehmet Altan bu yıla kadar ekim, kasım aylarında Boyabat ormanlarında çıkan mantarın yaz ve sonbahar mevsimlerin kurak gitmesi sonucu olmadığını söyleyip, "Biz de kasım, aralık aylarında yağış alan Sinop ili Akliman mevkindeki ormanlara giderek topladığımız kanlıca mantarlarını burada satıyoruz." dediler.

Mantar toplamak için sabah namazını kıldıktan sonra 80-90 km yol katederek Sinop'a ulaştıklarını söyleyen Mehmet Altan, "Sinop Akliman mevkindeki ormanlık alanlarında saat 15.00'e kadar ortalama onar kilo mantar toplayıp, saat 16.00 cıvarında Boyabat köy pazarına gelip kilosunu 35 liradan satıyoruz.

Elbette, tezgahtaki taze günlük mantarı gören vatandaşlarımız şaşkınlık içinde kalıp, Boyabat'a hiç yağmur yağmadı, bu ayda kanlıca mantarını nasıl buldunuz, deyip mantarlara bakıyorlar. Mantarları satıp, az da olsa para kazanıyoruz. Allah bereket vesin. " ifadelerinde bulundu.

Köy pazarında konuştuğumuz vatandaşlar da "Mantarı görünce tebessüm edip, şakınlık içinde kalıyoruz. Kışın tam ortasındayız, bahar havası yaşıyoruz. Ne yağmur var ne kar. Bu hayra alamet değil, inşallah yağış olur da rahat bir nefes alırız," dediler.

Mahmut Coşkun
 

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2021, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115