Nazım Maviş'in Gazeteciler Günü mesajı

Nazım Maviş'in Gazeteciler Günü mesajı

Nazım Maviş'in Gazeteciler Günü mesajı


Sinop Milletvekili Nazım Maviş 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.Yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi ;

''Basınımızın Güzide Mensupları

Demokrasimizin temel taşlarından biri olan basınımız, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Hayatın birçok alanıyla ilgili bilgiye, yasal ve etik yollardan ulaşıp kamuoyunu bilgilendirme dışında hiçbir çıkar gözetilmeden haberleştirilmesi önemli bir kamu hizmetidir.

Bu hizmeti sürdürürken tarafsız, bağımsız ve adil bir şekilde, ayrımcılık ve nefret söylemlerinden uzak durma, gerçeği arama ve bildirme sorumluluğu, hesap verebilme, özel hayata, şahıslara ve meslekdaşlara saygılı davranmayı temel ilke olarak gözetmek gazeteciliğin itibarını, güvenilirliğini ve kalitesini artıracaktır.

Milli konular başta olmak üzere her meseleye yapıcı ve sağduyulu bir tavırla yaklaşılması, millet şuurumuzun sağlamlığı ve demokrasimizin güçlenmesi açısından oldukça önem arz etmektedir. Bu bağlamda gazetecilerimiz, şehrimizin ve ülkemizin, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı vermeye, olumlu rol üstlenmeye devam edeceklerdir.

Bu vesile ile yaz kış demeden her türlü iklim şartlarında, alın teri ve zihin emeğiyle çalışan başta Sinop'umuzda görevlerini özveri ve emekle sürdüren basın mensuplarımız olmak üzere tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyor, saygılar sunuyorum.''

-Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2021, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115