Boyabatlı öğrenciler karikatürleriyle savaşa hayır dediler

BOYABATLI ÖĞRENCİLER KARİKATÜRLERİYLE SAVAŞA HAYIR DEDİLER

Boyabat Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) Karikatür Atölyesi öğrencileri çizdikleri savaş karşıtı karikatürleriyle iki dünya birinciliği kazanırken, İsrail'in Gazze'deki katliamlarını kınadılar.

BİLSEM Karikatür Atölyesi'nde karikatür kursunu ziyaret eden Boyabat Sesi muhabiri, Ayrancıoğlu ve öğrencilerinin çalışmalarını izleyip, bilgi aldı.

Ayrancıoğlu, 30 yıllık görsel sanatlar öğretmenliği sürecinde resim ve karikatür çalışmalarıyla uğraştığını belirterek, "Katıldığım yarışmalarda çoğu uluslararası 120'nin üzerinde ödülüm oldu. Edebiyat türünde de dört yayınlanmış kitabım var. 2012'de yılın öğretmeni, 2018 yılında da dünyanın en iyi mizahçısı seçildim." dedi

Halen Boyabat Yaşar Topçu Yatılı Bölge Ortaokulu'nda 20 yıldır Görsel Sanatlar öğretmeni olarak çalışmakta olan Ayrancıoğlu. "Kendi okulumun dışında, okul fark etmeksizin Boyabat'ın yetenekli çocuklarını Boyabat Bilim Sanat Merkezi Karikatür Atölyesi, Boyabat Halk Eğitim Merkezi ve Gençlik Merkezi'ndeki kurslarımla yetiştirmeye çalışıyorum. Yirmi yıllık süre içinde çoğu uluslararası olmak üzere öğrencilerim 400'ün üzerinde ödül kazandılar. Bunun 20 tanesi de dünya birinciliği oldu." diyerek kazanılan başarıları söyledi.

İtalya'daki uluslararası Barış ve Hoşgörü karikatür yarışmasında binlerce eser arasından iki öğrencisinin dünya birinciliği ödülü kazanmasının gururunu yaşadıklarını belirten Ayrancıoğlu, "Amerika'nın başını çektiği dünyadaki savaşlar sürerken öğrencilerimizin özellikle barış konusunda dünya birincisi olan karikatürlerinde buna dikkat çekmeleri çok önemliydi. Özellikle İsrail'in Gazze'deki katliamları sıcaklığını korurken öğrencilerimizin Boyabat'tan bu katlimlara karşı barış çığlığını bütün dünyaya duyurmaları bizim için de gurur verici oldu." ifadelerinde bulundu.

Ayrancıoğlu, AA muhabirinin üniversitelerden gelen teklifleri kabul etmeyerek neden Anadolu'nun küçük bir kasabasında çalışmayı tercih ettiniz, soruna cevaben, "Ben kariyer düşünmedim, Anadolu'nun küçük bir kasabasında imkanı olmayan ortamlarda büyük işler başarmak istedim. bunda da amacıma ulaştım." dedi.

Boyabat Atatürk Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Sudem Duran "Boyabat Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) Karikatür Atölyesinde iki yıldır çalışıyorum. Ulusal ödül olarak başarı madalyası ve Türkiye üçüncülüğü kazandım. İlk uluslararası ödülümü Belçika'da düzenlenen Uluslararası Olense Karikatür Yarışması'nda dünya birinciliği kazandım. Çalışmalarıma devam ediyorum." dedi.

Boyabat Fatih İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Elif Bilge Sağlam, BİLSEM'de Aşkın Ayrancıoğlu öğretmeni ile iki yıldır karikatür çalışması yaptıklarını, 2023 Kasım ayında İzmir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Hakları karikatür yarışmasında Türkiye birinciliği olduğunu söylerken;

Özel Boyabat Mektebim Koleji 4. sınıf öğrencisi Defne Demirci, "BİLSEM Karikatür Atölyesi'nde ikinci yılım. İtalya'da Uluslararası Barış ve Hoşgörü yarışmasında ilkokullar kategorisinde dünya birincisi oldum. Karikatürümde savaşa karşı olduğum için uzaydaki astronotun dünyaya barış gelmesi için barış sembolü çiziyor." dedi.

Ulusal ve uluslararası karikatür yarışmalarında yirmi iki ödülüm var, DİYEN Sinop Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Didar Aşkın Ayrancıoğlu, "En son İtalya'da düzenlenen Uluslararası Barış ve Hoşgörü yarışmasında liseler kategorisinde dünya birincisi oldum. Karikatürümde savaş aletlerinin yanarak barış güvercini oluştuğunu çizdim." dedi.

Boyabat Bilim Sanat Merkezi Müdürü Recep Karayemiş, merkezlerinin 2022 yılında eğitim öğretime başladığını ifade ederek, "Şu an genel yetenek, resim ve müzik alanından toplam 91 öğrencimiz eğitim öğretime devam etmektedir. Öğrencilerimiz mevcut eğitim programlarının yanı sıra açtığımız atölyelerde bilgi ve becerilerini geliştirmeye devam ettirmektedirler. Bu doğrultuda 32 öğrencimiz de açtığımız karikatür atölyesinden faydalanmaktadır." dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2023, 14:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115