Boyabatlı babanın 5 çocuğuna 21 yıl önce gönderdiği mektuplar ulaştı

Boyabatlı babanın 5 çocuğuna 21 yıl önce gönderdiği mektuplar ulaştı

Boyabatlı babanın 5 çocuğuna 21 yıl önce gönderdiği mektuplar ulaştı

Boyabat’ta yaşayan Bayram Şahin’in ‘’ Cumhuriyetin 100.Yılına Mektup Kampanyası’’ kapsamında 2002 yılında yazdığı mektup 21 yıl sonra 5 çocuğuna ulaştırıldı.

Sinop’un Boyabat ilçesinde esnaf olan Bayram Şahin  2002 yılında basın yoluyla Ptt’nin, geçmişten geleceğe köprü kurmayı ve gelecek nesillere miras bırakılacak anlamlı bir hatıra oluşturmayı amaçladığı ‘’ Cumhuriyetin 100. Yılına Mektup ‘’ Kampanyası’ndan  haberdar oldu. Kampanyaya ilgi duyan Şahin o dönemde küçük olan beş çocuğuna da ayrı ayrı mektup yazdı ve Cumhuriyetin 100. Yılında ulaştırılması için Ptt’ye teslim etti. 2002 yılında Ptt’ye teslim ettiği mektuplar aradan geçen 21 senenin ardından postacılar vasıtasıyla  çocukları Kezban, Ali Rıza, Şerife, Eren ve Sinem’e teslim edildi.

Böyle özel bir kampanyadan faydalandığı için çok mutlu olduğun ifade eden baba Bayram Şahin Boyabat Sesi Gazetesi’ne yaptığı açıklamada  ‘’ O yıllarda Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel bir kampanya olduğunu basın yoluyla öğrendim. 21 yıl mektubun saklanacağını duydum ve ilgim arttı. Kampanyaya dahil olduktan sonra işyerimde bütün çocuklarıma ayrı ayrı mektup yazdım.İlk mektubumu büyük kızıma yazdım daha sonra diğer mektupları hazırladım. İçimden gelenleri çocuklarımla belki görürüz belki göremeyiz diyerek paylaştım. Göremezsem çocuklarıma büyük bir hatıra olur diye düşündüm. Şükürler olsun ki bu günlere ulaştık.Mektubu  unutmadım ancak içeriğinde ne yazdığımı hatırlayamadım. O gün içimden evlatlarıma ne söylemek istediysem onları dile getirdim. Cumhuriyetimizin 100. Yılında böyle bir kampanya bizim için de çok özel ve unutulmayacak bir anı oldu.’’ dedi.

Mektubun beş kardeş arasında ilk kendisine geldiğini söyleyen Sinem Bozdemir  ‘’ Mektup ilk bana geldi, seneler öncesinde babam böyle bir mektupta bahsetmişti hatırlıyorum. Size mektup yazdım 20 sene sonra okursunuz demişti. O zaman 20 yıl geçmez demiştim gözümde büyütmüştüm. Postacı sana 21 yıl önceden mektup getirdim dediğinde o günü hatırladım. Mektubu aldığımda çok mutlu oldum, babamın ve ailemin hayatta olmasından dolayı şükrettim.’’ İfadelerinde bulundu.

Mektubun il dışında kendisine ulaştırıldığını ve o gece heyecandan uyuyamadığını dile getiren Keziban Yiğit ‘’ Babamdan bugüne kadar aldığım en güzel hediye, çok anlamlı. Mektubu aldığım zaman tüm gece uyuyamadım. Babamdan duyduğumuz sözlerdi normalde ancak 21 sene öncesinden bunları duymak beni de ailemi de çok mutlu etti. Babam duygularını net bir şekilde anlatmış bizlere bırakacağı en güzel anı bu oldu. ‘’ dedi.

Mektubu aldıktan sonra çok duygulanarak okumakta güçlük çektiklerini söyleyen kardeşler, babalarının böyle özel bir kampanya ile kendilerine ölümsüz bir miras bıraktığını, bu değerli mirası ölene kadar saklayacaklarını ifade ettiler.

- Boyabat Sesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115