Türkiye'nin en geniş cam terası inşaatı Boyabat'ta başladı


 

TÜRKİYE'NİN EN GENİŞ CAM TERASININ İNŞAATI BOYABAT'TA BAŞLADI

14.08.2020 Tarihinde sözleşmesi gerçekleştirilen ve 28.08.2020 tarihinde temeli atılan 374 metrekare ile Türkiye'nin en geniş cam terasının inşaatı Boyabat Kırkkızlar Kayalıklarında devam ediyor.

Boyabat Sesi Gazetesi olarak Kırk Kızlar Kayalıklarına giderek izleyicilerimiz için 9 Ocak 2021 Cumartesi günü inşaatın son durumunu görüntüledik.

Kırk Kızlar Cam Teras projesi için 4 yıldır mücadele ettiklerini belirten Çakıcı, "Şu an inşaatı devam etmekte olan Türkiye'nin en geniş Cam Terasının Yüzde 75 Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ve dolayısıyla Kalkınma Bakanlığımızın da hibesi olarak, üstünü de belediye imkanları ile 6,5 milyon liraya mal olacak. Yaklaşık 4 milyon civarında Kalkınma Bakanlığı, 2,5 milyon civarında da Boyabat Belediyesi olarak karşılayacağız. İnşallah bir yıl sonra bu günlerde Türkiye'nin en geniş cam terasını, yürüyerek, bisikletlerle, araçla da çıkılabilen Kırk Kızlar Cam Terasımızı hem Boyabat turizmine hem de Türkiye turizmine kazandırmış olacağız" ifadelerinde bulundu.

Kırk Kızlar efsanesine de değinen Başkan Çakıcı, "Ben Kırk Kızlar efsanesini çok önemsiyorum. Efsaneye göre eski zamanlarda bizim kalemizde bir medeniyet yaşıyor. Bu kale, zalim bir toplum tarafından işgal ediliyor. İşgal eden toplum öyle bir vahşice işgal ediyor ki, oradaki insanları kaleyi insanları paramparça yapıyor, öldürmekle yetmiyor kesiyor biçiyor. Derken 40 tane kız kalıyor burada. 40 kız bu vahşeti görünce, 'bizi taş yap, bizi bu vahşilere teslim etme' diye dua ediyor. Efsane bu ya duaları kabul oluyor, kaya ikiye ayrılıyor, o kırk kızlar karşıya kaya olarak geçiyor. Bu tarafta da Boyabat Kalesi kalıyor. Şimdi biz bu efsaneyi Türkiye turizmine kazandıracağız." dedi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2021, 12:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
Baby
Baby - 3 yıl Önce

Benim anlamadigim o dogal guzelligi bozup oraya teras yerlestirip gazidere köyünü mü izlettirceksiniz millete....istihdam yaratacak inovasyon projeleri daha kalıcı olmaz mı?,gençlerimize iş alanları acsak boyabatımıza daha faydalı olmaz mı?

HAYDAR CİVELEK
HAYDAR CİVELEK - 3 yıl Önce

yarım kalan projeler(örn: huzur saat kulesi vs) evi) bitirilse daha sonra cam teras yapılsa çokdaha iyi olurdu, şahsi fikrim teras yerine 250 500 arası kişinin çalışabileceği bir iş sahası yapılması yönünde...

Sefo6157
Sefo6157 - 3 yıl Önce

Böyle bir efsane var ve siz bu efsaneyi yerle bir ettiniz. Güzelim kayalığı farklı bir amaç için paramparça etmişsiniz Yazıklar olsun. Teras yapıp ne kazanacaksınız. Anlayamadığım anıtlar kurulu nasıl oluyorda Kırk Kızlar Kayalığına Cam Teras yapılmasına izin verir.

vatandaş
vatandaş - 3 yıl Önce

çokmu lazım dı.?

Abdullah Pişkin
Abdullah Pişkin - 3 yıl Önce

Haberlerinizi dikkat ve merakla okuyorum. Haberinizde parasal değerlerin dışında büyüklük ifade edecek ölçü göremedim. Mukayese edebilmemiz için Ülkemizdeki cam teras örneklerine aşağıdaki siteden ulaşabilirsiniz.
https://www.turizmgunlugu.com/2020/02/22/turkiyenin-cam-seyir-teraslari/

İbrahim57
İbrahim57 - 3 yıl Önce

Bu kadar işsizlik. Bu kadar sikinti varken hiç gerek yok iken bu kadar lüzumsuz işin Boyabata yapmak niye bir fabrika yapılsa en az 300 kişi çalışır ama olmaz çünkü Boyabatta işsizlik.yok nedeni genç nüfus kaçmış büyükşehirlere devam edin yaşı 65 üzeri ayakta zor duran insanlara mi seyrettireceksiniz hep boş işler aynen devam edin

SIRADAKİ HABER

banner115