Boyabat Gömleği tescillendi

Boyabat Gömleği tescillendi

Boyabat Çemberi’nin motiflerini barındıran Boyabat Gömleği Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.

Boyabat Çemberi’nin  motiflerinden biri olan “Kibrit Çöpü Motifi” ve yöresel dokumalarda yer alan “Pirinç Tanesi” motifiyle süslenen; pamuklu ve el dokuma yöntemi ile üretilen Boyabat Gömleği, SS Boyabat Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin girişimleriyle, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.

Boyabat Kadın Girişimi Üretimi ve  İşletme Kooperatifi yönetimi adına konuşan Elçin Yayla  Boyabat’ın bereket temsil edilen motiflerini bir gömlekte düşünerek hareket ettiklerini söyledi. Boyabat Sesi Gazetesi’ne konuşan Yayla ’’Sınırlı Sorumlu Boyabat Kadın Girişimi Üretimi ve  İşletme Kooperatifimizin tasarım tescilini aldığı Boyabat Gömleğimiz adına burada toplandık. Kooperatifimiz Şubat 2022 yılında kurulmuştur o günden bugüne  çember dokuma alanında yöresel dokuma, ahşap yakma ve gıda sektöründe hizmet vermekteyiz. Amacımız evde el beceriyle üreten kadınlarımızın bunları finansal kaynağa dönüştürmelerini sağlamak, onlara destek olmaktır. 

Boyabat Kadın Kooperatifi olarak yöremize ait olan bir tasarım tescili almak istedik. Kooperatifimizin markalaşmasın ve  farklı bir dokumayla, ürünle ortaya çıkmasını istedik. Bununla birlikte coğrafi işareti alınmış Boyabat Çemberimizin motiflerinden Kibrit Çöpünü ve geleneksel  mahramalarımızda kullanılan Pirinç Motifini kullanmak istedik. Bu iki motifimizde bereketi temsil eden motiflerimizdendir. Ayrıca Boyabat Gömleği yüzde yüz pamuk olarak üretiliyor. 

Bu şekilde tasarım tescilini almak için Türk Patent Kurumu’na haziran ayında başvuru yaptık. Geçtiğimiz hafta 23 Kasım’da tasarım tescil belgemiz bizlere ulaşmış oldu. Artık Boyabat Gömleği’nin pazar bulma çalışmaları içerisine gireceğiz. İlçemiz için hayırlı uğurlu olsun. Bu dönemde bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Enver Yılmaz ve Belediye Başkanımız Hüseyin Coşar’a, ayrıca Kooperatifimize dokuma alanının kullanımını sağlayan Milli Eğitim Müdürümüz Osman Özkan’a ,projeye başladığımız dönemde Halk Eğitim Müdürlüğü yapmış olan müdürlerimize ve şu anki müdürümüz Nuri Aslan’a, tasarım sürecinde bilgilerinden istifade ettiğimiz Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarım Teknolojisi Öğretmeni Süheyla Göksu’ya ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi iletiriz ‘’ ifadelerinde bulundu.

Boyabat Kadın Girişimi Üretimi ve  İşletme Kooperatifi Başkanı çember dokuma eğitmeni Hatice Keleş ‘’  Boyabat Gömleği ilçemize hayırlı olsun. Kooperatif Başkanı olarak bu ürünlerimizi daha ileriye taşımak için burada öğrencilerimizle birlikte dokuma yapıyoruz.Bütün ev hanımlarına katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. ‘’ dedi.

Boyabat Halk Eğitim Çember Dokuma Kursu Kursiyeri Solmaz Kaya ise ;  ‘’İlk önce zor geldiği için öğrenmek istememiştim. Daha sonra tezgahın başına geçince ve öğrenmeye başladıkça bırakmak istemedim. Burada hem ev ekonomime katkı sağlıyorum hemde severek dokuma yapıyorum.’’  İfadelerinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2023, 10:55
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turhan tufan
Turhan tufan - 5 ay Önce

Kısa kollu ve çift cebli de olabilir

Resul Günal
Resul Günal - 5 ay Önce

Boyabatımız için gurur verici emeği geçenlere teşekkür ediyorum slmlar

Kadir Çiçek
Kadir Çiçek - 5 ay Önce

Hemşehrilerimi tebrik ediyorum, iyi çalışmalar diliyorum.Daha ileri seviyede çalışmalar dileğiyle..

Ziya öz
Ziya öz - 5 ay Önce

Çok güzel elinize sağlık. Ben gömlek ve çember örtü almak istiyorum sizlere bir katkım olsun bende bir boyabatliyim

Ziya öz
Ziya öz - 5 ay Önce

Çok güzel elinize sağlık. Ben gömlek ve çember örtü almak istiyorum sizlere bir katkım olsun bende bir boyabatliyim

MUSTAFA yiğit
MUSTAFA yiğit - 5 ay Önce

HAYIRLI olsun emeği geçenlere teşekkür ederim bayanlarbayanlar için tunik yapılabilir çok güzel herkese teşekkür ederim

Yakup sarıtas
Yakup sarıtas - 5 ay Önce

Hayırlı olsun nemutlu bizlere basarılar bizlerde alabiliriz

Çeşminaz Şimşek
Çeşminaz Şimşek - 5 ay Önce

Öncelikle emeği geçen herkesi tebrik ederim yöremizin kültürünü yasattiginiz ve unutulmaz bir duruma getirdiniz çemberi kilimi püskürü gömleği çok güzel olmuş


SIRADAKİ HABER

banner115