Tarihi Boyabat Kalesi'ne ziyaretçi akını

Tarihi Boyabat Kalesi'ne ziyaretçi akını

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatili sürecinde ilçeye gelen gurbetçiler ve Karadeniz turuna çıkan tatilciler, tarihi Boyabat Kalesi'ne ziyaret ederek, "Doğallığı hiç bozulmamış Boyabat Kalesi'ni, herkes gelip görmeli" dediler.

Boyabat Sesi muhabirinin konuştuğu ziyaretçiler, kalenin çok güzel bir tarihi miras olduğunu belirtip, iyi ki gelmişiz, doğal özelliği hiz bozulmamış derken, kalenin tanıtımında ve korunmasında yetersiz kalındığını söylediler. Ziyaretçiler, kale içi ve çevresinde atılmış çöplerin kötü bir görünüm olduğunu da vurguladılar.

Konuyla ilgili Boyabat Sesi muhabirine açıklamada bulunan Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, yapılan eleştirilere katıldığını belirterek, ziyaretçilerimiz bir yıl sonra çok farklı bir kale görecekler, dedi.

Başkan Çakıcı, açıklamasında "Öncelikle tüm hemşehrilerimin Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Allah kurbanlarını kabul etsin. Onlara kurbanları şahitlik etsin diyorum.

Yoğun bir bayram süreci geçiriyoruz. Gurbetçilerimiz geçen yıl pandemi dolayısıyla gelememişlerdi. Ama bu yıl çoluğula çocuğuyla, büyüğüyle küçüğüyle Anadolu'ya akın etti. Dolayısıyla Boyabat'ta 2-3 katı nüfüsla köylerimiz ve ilçe merkezimiz dolu. Biz memnunuz, onlardan da razıyız.

Belediye olarak gerek ekmek noktasında, gerekse tarihi bölgelerimizin temizlik noktasında sıkıntı çektik. Ben öncelikle hemşehrilerimizden özür diliyorum. Kale bizim kimliğimiz  Tarihimizin en büyük değeri ve bize emaneti. O açıdan kalemizle ilgili projemiz var.

İnşallah yakın süre içinde Kültür ve Turizm Bakanlığıyla beraber ihalesini yapacağız. Çevre düzenlemesi, aydınlatması, turnikeleri ve satış büfeleriyle beraber inşallah önümüzdeki yıl bu zamanlar çok güzel, tertemiz bir kaleye hemşehrilerimizi ve misafirlerimizi bekliyoruz. Daha kimlikli, daha temiz, doğal gazı bitmiş, tarihi Orta Çarşı'nın restorasyonu bitmiş, cam terasıyla, nakış gibi işlenmiş sokaklarıyla, caddeleriyle inşallah birkaç sene içinde muhteşem, güzel bir Boyabat'ı onlara yaşatacağız." ifadelerine yer verdi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2021, 19:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115