Karadeniz '' Özgür basın Cumhuriyetimizi ayakta tutacak yegane güçtür ''

Karadeniz '' Özgür basın Cumhuriyetimizi ayakta tutacak yegane güçtür ''

KARADENİZ;'' ÖZGÜR BASIN CUMHURİYETİMİZİN DİNAMİKLERİNİ AYAKTA TUTACAK YEGANE GÜÇTÜR''

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Karadeniz mesajında; ''Halkımızın doğru, eksiksiz haber alabilmesi, ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda mesai mefhumu gözetmeden gece gündüz çalışan basın emekçilerimiz kutsal bir görevi ifa etmektedir. Basın meslek ilkeleri çerçevesinde objektif ve kamuoyu yararı gözeterek çalışan basın emekçileri yaptıkları haberler ve oluşturdukları gündemle toplumumuzda vatandaş ile devlet arasında köprü görevi görmektedir. Basın demokrasinin olmazsa olmazıdır, basın ilelebet yaşayacak Cumhuriyetin dinamiklerini ayakta tutan yegane güçtür. İkinci meşrutiyetle 24 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılışı her yıl ülkemizde Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır. Yüzlerce gazetecinin cezaevlerinde tutulduğu, türlü tehditlerle, işsizlik korkusuyla kalemine ket vurulan gazetecilerin varlığını sürdürmeye çalıştığı ülkemizde maalesef Basın Bayramı sözde bayramdır. Sansür sözde kalkmıştır, sansür kağıt üzerinde kalkmıştır. Son yıllarda iktidar kanadının baskısıyla, patron korkusuyla gazeteciler mesleğini layığı ile yerine getiremiyor. Korkusuzca salt doğruyu yazan gazeteciler en iyi ihtimalle işten atılıyor, bazıları ise düşünce özgürlüğünün olduğu ülkemizde ''düşünce suçu'' işlemekten ömürlerini cezaevlerinde geçirmek zorunda bırakılıyor. Bu duygu ve düşüncelerle bu 24 Temmuz'un sansürün gerçekten kalkmasına vesile olmasını temenni ediyor; başta ilimizde görev

yapan basın mensupları olmak üzere tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı yürekten kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.'' ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2021, 15:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138