Başkan Çakıcı, ekmek sıkıntısı için vatandaşlardan özür diledi

Başkan Çakıcı, ekmek sıkıntısı için vatandaşlardan özür diledi 

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Kurban Bayramının ilk üç gününde nöbetçi fırınların yetersiz kalması nedeniyle ekmek sıkıntısı yaşamasından dolayı vatandaşlardan özür diledi.

Başkan Çakıcı, pandemi dolayısıyla geçen yıl gurbetçilerin Boyabat'a gelemediğini ve bu yılki bayramda tüm Anadolu'a olduğu gibi Boyabat'a da yoğun bir akının olması nedeniyle nüfusun 2-3'e katlandığını hatırlatarak, ekmek sıkıntısı çekilmemesi için nöbetçi fırınların oluşturulduğunu, ancak bazı fırınların yeterli ekmek çıkarmadığını söyledi.

Başkan Çakıcı, açıklamasında "Öncelikle tüm hemşehrilerimin Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Allah kurbanlarını kabul etsin. Onlara kurbanları şahitlik etsin diyorum.

Yoğun bir bayram süreci geçiriyoruz. Gurbetçilerimiz geçen yıl pandemi dolayısıyla gelememişlerdi. Ama bu yıl çoluğula çocuğuyla, büyüğüyle küçüğüyle Anadolu'ya akın etti. Dolayısıyla Boyabat'ta 2-3 katı nüfüsla köylerimiz ve ilçe merkezimiz dolu. Biz memnunuz, onlardan da razıyız.

Bayram sürecinde iki gün biraz ekmek sıkıntısı çektik. Bayramlarda fırıncılarımız nöbet listesi tutuyorlar. Biz de kaymakamlıkla birlikte bu nöbet listesini onaylıyoruz. Ama bir kaç fırıncımız hem kendisine saygısızlık yaptı, hem de şehrimize ve belediyemize karşı saygısızlık yaptı. Bizebilgi vermeden fırınlarını açmadılar. Gerekli idari işlemler yapılacaktır kendilerine.

Bu yaşadığımız mağduriyet ne Boyabat'a ne de gurbetçilerimize layık değildir. Bu açıdan ben tekrardan hemşehrilerimizden özür diliyorum. İnşallah daha güzel bir Boyabat'ı onlara yaşatacağız. Daha kimlikli, daha temiz, doğalgazı bitmiş, tarihi Orta Çarşı'nın restorasyonu bitmiş, cam terasıyla, nakış gibi işlenmiş sokaklarıyla, caddeleriyle inşallah birkaç sene içerisinde muhteşem, güzel bir Boyabat'ı onlara yaşataçağız.

Ben tekrardan gurbetçilerimizin ve tüm hemşehrilerimizin bayramını tebrik ediyorum. Allah nice bayramlarda birlik ve beraberlik içinde çoluğumuzla çocuğumuzla, büyüğümüzle küçüğümüzle bayram geçirmeyi nasip etsin diyorum." ifadelerinde bulundu.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2021, 20:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
ekrem ayyıldız
ekrem ayyıldız - 3 yıl Önce

sayın başkan seyir kulesi yok cam terasla ugraşacagıza bir halk ekmek fırını açsaydınız bu sıkıntılar yaşanmaz sizlerde halktan özür dilemek zorunda kalmazdınız

Vatanı hakketen seven
Vatanı hakketen seven - 3 yıl Önce

Başkanım bu millet namkör,sizin hizmetlerinizi göremiyorlar ,ekmek bulamadı iseniz pasta yiyin,başkanıma diz çöktüremiceksiniz,ezanlarımızı susturamıcaksınız,kulemiz var,cam teras yapılcak,yeni cezaevi yapılcak daha bu sürü çılgın proje, neymiş efendim ekmek yokmuş,yapılması gerekeni anında harekete geçerek yaptı başkanı özürünü diledi ya başkan napsın daha....

Uğur özdemir
Uğur özdemir - 3 yıl Önce

Sayın başkanım sanki pandemiden önce durum çok farklımıydı bu bahane olmamalı sarayduzundede aynı sorun var boyabattada insanlar kilometrelerce yol yapıp memlekete geliyor aç kalıyor nöbetçi fırın nedir ya eczanemi bu lütfen bu konuya bir çözüm getiriniz.

yenimahalleli
yenimahalleli - 3 yıl Önce

başkanım belediye olarak fırın açın kimseye muhtaç olmayalım

Yasin Meral
Yasin Meral - 3 yıl Önce

Özür dilemek fayda etmiyor mevcut nöbetçi fırınlar zaten açmadı özür dilemek yerine zabitalari yönlendirip idari para cezası vererek kapalı olmalarını engelleseydik kimse ekmeksiz kalmazdı lafa değil icraata bakmak böyle birşey derdik

Gözde Yıldırım
Gözde Yıldırım - 3 yıl Önce

Abat şehir Boyabat tan şahsım adına utandım. Kilometrelerce uzaktan gelip memleketimi misafirlerine tanıtmak istemiştim. Ne yazık ki aç kaldık. Sivrisineklerde cabası..Ailem birçok kez ilaçlama için bildirimde bulunmuş. Ancak görünen o ki hiç birşey gaile alınmıyor.

Kumluk mahallesi
Kumluk mahallesi - 3 yıl Önce

inönü ilkokulu bahçesindeki lunaparktan gelen sese de bir izin vermezseniz.

Boyabatlı
Boyabatlı - 3 yıl Önce

Bunu yapan fırıncılara iyi bir ceza kesmek lazım, bıraksınlar bu mesleği bayramda ekmeksiz bırakıyorsa cezası kesilsin akıllansın.


SIRADAKİ HABER

banner115