Boyabat'ta fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi

Boyabat'ta 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi
 

Boyabat ilçesinde "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" kapsamında daha önce yangında zarar gören alanlara fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi. 
 

Boyabat ilçesinde Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği kapsamında 3 Ağustos 2020 tarihinde ilçeye bağlı Koçak köyü mevkinde çıkan orman yangınında zarar gören alanlara İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ve diğer protokol görevlilerinin de katılımıyla fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi. 

Boyabat Orman İşletme Müdürü Serkan Demir, İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ve diğer misafirleri fidan dikimi alanında karşılayıp fidan etkinliğiyle ilgili bilgilendirmede bulundu. 

Demir, yaptığı açıklamada, "Burası, bu yaz Ağustos ayının üçünde orman yangınında zarar gördü. Bunun neticesinde dokuz hektarlık alanımız yandı. Bu gün de gelecek kuşaklarımıza bir nefes olması adına sizlerle birlikte fidanlarımızı dikip, geleceğe nefes olması için emek sarf edeceğiz inşallah. Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz, teşekkür ediyorum" dedi. 

İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin de bu fidan dikme etkinliği vatanımıza milletimize hayırlı olsun. Rabbim inşallah böyle yangınları bir daha göstermesin, dedikten sonra kendi elleriyle fidan dikip can suyu verdi. 

Yetkililerden edinilen bilgiye göre fidan dikme etkinliğine Boyabat Orman İşletme Müdürlüğünde görev yapan 50 personel katıldı. Aynı gün Boyabat ilçesi genelinde 7 hektarlık alana toplam 4 bin adet karaçam, kızılçam ve fıstık çamı dikimi gerçekleştirildi. 

Fidan dikme etkinliğine İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Nihat Aydın, Boyabat Adliyesi Denetimli Serbestlik Müdürü Dilaver Koçak, kurum amirleri, Boyabat Orman İşletme Müdürlüğü personeli, Boyabat Gençlik Merkezi üyesi gençler ve diğer ilgililer katıldılar. 

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2020, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115