Boyabat'ta vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtıldı

Boyabat'ta vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtıldı

Boyabat'ta vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtıldı

Boyabat ilçesinde11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında ücretsiz fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

Sinop ilçesi Boyabat'ta Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Türkiye genelinde "Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes" sloganıyla gerçekleştirilen fidan dikim etkinliği kapsamında Beyazıt Camii önündeki meydanda Boyabat Orman İşletme Müdürlüğü personeli tarafından vatandaşlara öğle öncesi ve sonrasında toplam bin 500 adet kızılçam ve fıstık çamı fidanı ücretsiz olarak dağıtıldı.

Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Asiye Demiryapan, vatandaşlara fidan dağıtırken yoğun ilgi ve talepten memnuniyet duyduklarını söyledi.

Demiryapan, "Bu gün 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında ilçe kaymakamımız sayın Mehmet Nuri Çetin'in de katılımıyla Koçak köyü mevkinde binlerce fidanı toprakla buluşturmanın mutluluğu ve memnuniyetiyle, şimdi de vatandaşlarımıza ücretsiz çam fidanı dağıtıyoruz. İlgi ve yoğun talep inşallah ormanlarımızın korunması ve geliştirilmesi hedeflerimize katkı sunacaktır.

Vatandaşlarımızdan bu fidanları usulüne uygun dikmekle birlikte can suyunu da vermelerini ve bir süre bakımlarını devam ettirerek emeklerin boşa gitmemesini istiyoruz. Ayrıca vatandaşlarımız bu fidanları çocukları ve torunlarıyla birlikte dikerek onlara yeşili ve doğayı sevmelerine vesile olmalarını da özellikle istiyoruz." ifadelerinde bulundu.

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2020, 22:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115