Boy-Abad Köyleri ve Soyağacı kitabı yayımlandı

Boy-Abad Köyleri ve Soyağacı kitabı yayımlandı

Boy-Abad Köyleri ve Soyağacı kitabı yayımlandı

Boyabatlı yazar Hüseyin Cömert'in 6.kitabı olan Boy-Abad Köyleri ve Soyağacı yayımlandı.

Hüseyin Cömert'in çeşitli kaynaklardan yararlanarak  yöre kültürüne hizmet etmek amacıyla yazdığı '' Boy-Abad Köyleri ve Soyağacı ''kitabı yayımlandı.Kitapta Boyabat'ın Köyleri hakkında coğrafi,ekonomik,gelenekleri,yer altı zenginlikleri  ve köylerin soyağacı, yöre halkının lakaplarının yer aldığı bilgiler bulunuyor.

Kitabın yazarı Hüseyin Cömert yeni çıkan kitabından bir adet Boyabat Sesi Gazetesi sahibi İsmet Sezer'e hediye ederken şu ifadelere yer verdi ''Uzun süren çalışmalar neticesinde Boyabat'a böyle bir kitap kazandırdım.Kitapta köyler hakkında bilgiler yer alıyor,köyleri ve soyağacı hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlar bu kitaptan yararlanabilir.

Yaşadığımız köyün kökenine bakarak be şu boya mensubum demeyin.Zira bağlı bulunduğunuz köy kökeni ile sizlerin aile kökenleri uyuşmuyor olabilir.Bu nedenle boyunuzu araştırmak için mutlaka lakabınız üzerinden hareket edin.''

-Boyabat Sesi
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gürhan Başdoğan
Gürhan Başdoğan - 3 yıl Önce

Kitaba nasıl sahip olabiliriz.

Emir dervis
Emir dervis - 3 yıl Önce

cok guzel bir hizmet tesekkurller

Gözde
Gözde - 2 yıl Önce

Merhabalar bende Sinop ayancıklıyım ancak bizim soyağacımız ne yazıkki net bilgi yok bize söylenen vaktiyle arşiv yanması sonucu bilgiye ulaşılmıyor ancak yaşayan dedem delermiş bilmiyor. Kimiz neydik,nerden geldik bilmiyoruz.Araştırmalarınızı bu doğrultuda yapabilir misiniz? Biz nasıl öğrenebiliriz. Eşim 8/10 dedelere gidip isim isim biliyorlar ben kendi dedemi tek biliyorum ☹️ Sebebi neydi acaba bir yozlaştırmamıydı ??

Keziban Zaim
Keziban Zaim - 3 hafta Önce

/bu kitaba nasıl sahip olabilirim

Keziban Zaim
Keziban Zaim - 3 hafta Önce

Bu kitaba nasıl sahip olabilirim

SIRADAKİ HABER

banner115