Ulusal ve Yerel Gazeteciler Boyabat'ta

Ulusal ve Yerel Medyada Görev Yapan Gazeteciler, Boyabat'ın tanıtımı için geldiler 
 
 "Yeni Rota Sinop Medya Buluşması" programı kapsamında Anadolu Yayıncılar Derneği organizasyonu ile Sinop'a gelen ulusal ve yerel medya kuruluşlarında görev yapan gazeteciler, Boyabat ziyaretlerinde tarihi ve doğal mekanları ziyaret ettiler.

"Yeni Rota Sinop Medya Buluşması" programı kapsamında Anadolu Yayıncılar Derneği organizasyonu ile Sinop'a gelen ulusal ve yerel medya kuruluşlarında görev yapan gazeteciler, programlarının üçüncü günü AK Parti Sinop Milletvekili Dr.Nazım Maviş ile birlikte Boyabat'a gelerek ilçenin tarihi ve doğal mekanlarını ziyaret ettiler.

AK Parti Sinop Milletvekili Dr.Nazım Maviş ile birlikte Boyabat'a gelen gazeteciler tarihi Beyazıt Camisi önünde Belediye Başkanı ve ekibi tarafından karşılandı.

Misafir gazeteciler ve ailelerine rehberlik eden AK Parti Sinop Milletvekili Dr.Nazım Maviş ve Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Tarihi Orta Çarşı gezintisinde mimarisi ve restorasyonu, tarihi camiler, Kasaplar Çarşısı, Boyabat'a özgü lokumu, sırık kebabı hakkında açıklamalar yaparak, ilçenin henüz yeterince tanıtılamadığını vurgulayıp, gazetecilerden bu konuda destek istediler. 

Misafir gazeteciler ve aileleri Boyabat Belediyesi Yaşayan Kültürel Miras Müzesi'ni de ziyaret ettiler. Müze sorumlusu ve Halkbilimci Elçin Yayla ve Mesut Yayla, ziyaretçilerin sorularını yanıtlayıp, müzede sergilenen eserler hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

Gazeteci heyet son Boyabat Kalebağı Mesire alanını da ziyaret edip, burada Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan tarafından Belediye Başkanı Şefik Çakıcı'ya gösterdikleri ilgi ve yakınlık dolayısıyla plaket takdim etti. Başkan Çakıcı da Sinan Burhan ve misafir heyete Boyabat'a özgü hediyeler verdi.

Sinop'un tanıtılması amacıyla "Yeni Rota Sinop Medya Buluşması" programı kapsamında, 23 Ağustos tarihinde Boyabat'tın tarihi ve doğal güzelliklerini gezen gazetecilere rehberlik eden AK Parti Sinop Milletvekili Dr.Nazım Maviş, Boyabat Sesi muhabirine yaptığı açıklamada "Anadolu Yayıncılar Derneği her yıl düzenledikleri etkinliği bu yıl 'Yeni Rota Sinop Medya Buluşması' sloganıyla Sinop'ta düzenlediler. Bu vesileyle gazeteci dostlarımızı üç gün boyunca aileleriyle birlikte misafir ettik. Son durağımız Boyabat'ta Orta Çarşımızı gezdik şimdi de Yaşayan Kültürel Miras Müzemizi geziyoruz. Ben bu vesileyle Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan'a ve beraberinde ilçemize gelen tüm gazeteci dostlarımıza ve ailelerine hem hoş geldiniz diyor hem de teşekkür ediyorum." dedi.

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan da yaptığı açıklamasında Sinop ve Boyabat'ın keşfedilmemiş gizli bir hazine olduğunu gördük, diyerek "Bu haznenin keşfedilmesi noktasında Nazım Bey'in bir adımı oldu. 21. yüzyılda tanıtım en önemli unsur. Elinizde altın, inci olabilir. Bunun değerini bilmezseniz, bir teneke, bakır gibi olur. Gerçekten Nazım Bey bu tanıtım için gayret sarfetti. Biz de Anadolu Yayıncılar Derneği olarak Türkiye'nin önde gelen köşe yazarlar, gazetecileri, televizyon yöneticileri şu anda buradalar. Pandemi olmasına rağmen Sinop'un tanıtımına büyük önem veriyorlar. Orta Çarşı'da gördük ki sırık kebabı var. Arkadaşlar dedilerki Osmancık kebabı mı ? Nazım Bey dediki hakiki kebap burada yapılır. Biz neden bilemedik, tabii ki tanıtım eksikliği. Sinop'un güzellikler diğer illerden daha fazla, ama tanıtım eksikliği var. 

Sinop ve Boyabat hakikaten gizli kalmış bir hazineydi. Bizler de Anadolu Yayıncılar Derneği olarak 81 vilayetimizdeki temsilcilerimizle, ulusal kanal temsilcilerimizle Sinop'u tanıtacağız. Tanıtmaya da devam ediyoruz. Bizi ağırladıkları için Nazım Bey'e teşekkür ediyoruz" ifadelerinde bulundu.

Misafir heyet Kalebağı Mesire alanı ziyaretleri sonrasında Boyabat'tan ayrılarak Ankara'ya hareket ettiler.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2020, 10:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Küçükbaş
Ahmet Küçükbaş - 4 yıl Önce

Fotoğrafları şöyle bir gözden geçirdim. gazetecilerin hiç birinde fotoğraf makinesi yok. Boyabat'ın görülecek yerlerini gezdiklerine dair herhangi bir bilgi de göremedim. Bu biraz turistik geziye benziyor. Bu corona günlerinde sıkıntılı bir durum olabilir. Gene de memnun oldum. Hoş gelmişler, safa getirmişler.

SIRADAKİ HABER

banner115