Boyabat'ta ulaşım araçları ve durakları dezenfekte edildi

Boyabat'ta ticari taksiler, servis minibüsleri, otobüsler ve yazıhaneleri ile duraklar dezenfekte edildi.

İçişleri Bakanlığının, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ticari taksilere yönelik aldığı tedbir kararları doğrultusunda her on günde rutin olarak yapılan dezenfekte çalışmaları 25.08.2020 Salı günü de tekrarlandı, İlçede ticari taksilerle birlikte, servis minibüsleri, şehirler arası yolcu taşıyan otobüsler ve yazıhaneleri ile taksi ve dolmuş durakları dezenfekte edildi. 

Panayır alanındaki Boyabat Belediyesi ve Boyabat Şoförler ve Otomobilciler Odasının birlikte gerçekleştirdiği ticari taksilerin dezenfekte çalışmalarını düzenleyen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İrfan Erbaş, dezenfakte çalışmaları esnasında sürücülere maske dağıtıp, kolonya ve lokum ikram etti.

 Erbaş, konuşmasında; "Ticari taksi şoförlerimiz, kişisel hijyen kurallarına uygun şekilde hareket edecek ve aracın içinde mutlaka maske kullanacak. Ticari taksilerde, gün içerisinde araca binen her müşterinin kullanımına yetecek ölçüde kişisel kullanıma uygun dezenfektan malzeme, ürün veya 80 derecelik kolonya bulundurulacak. Müşteriler taksiye bindiği anda dezenfektan veya kolonya kullanması gerektiği konusunda müşteriyi bilgilendirecek.
 
Ticari taksilere aynı anda üç kişiden fazla müşteri kabul edilmeyecek. Müşteriler ticari taksilere maskesiz binemeyecek. Hizmet sunulan her müşteriden sonra trafik kurallarına uygun bir alanda müşterilerin fiziksel temas edebileceği kapı kolu, cam açma düğmesi, koltuk gibi yerlerin silinmesi, dezenfekte edilmesi ve araç içerisinin havalandırılması sağlanacak."
dedi. 

Başkan Erbaş, korsan taksilere de değinerek, buradan basınımız yoluyla halkımıza açıklıyorum, korsan taksiler tehlike saçıyor, sağlığınız ve can güvenliğiniz için korsan taksilere itibar etmeyin, ciddiye almayın dedi. Erbaş, "Biz koronavirüs salgını başlayalıdan beri tüm ticari taksilerimiz, servis minibüslerimiz, şehirler arası otobüslerimiz ile yazıhaneler ve duraklarımızı rutin aralıklarla dezenfekte ediyor, hijyenik bir ortamda hizmet veriyoruz. Korsan taksilere nasıl güvenirsiniz, hem yasa dışı iş yapıyorlar, hem de kendileri ve vatandaşlarımızın sağlığını tehlikeye atıyorlar. Bu korsanlar tespit edildiğinde resmi kuruluş yetkililerimiz tarafından cezai işlemetabi tutuluyorlar. Buradan tekrarlıyorum, korsan taksicilik yapan vatandaşlarımız bu işten vazgeçin, halkımızın sağlığı ile oynamayın" dedi.

Ticari taksilerin ve servis minübüslerinin dezenfekte edilmesi sonrasında Otogara gidilerek buradaki otubüs ve yazıhaneleri de dezenfekte edildi. Son olarak ta ilçedeki taksi ve dolmuş durakları da dezenfekte edilerek, program tamamlandı. Başkan İrfan Erbaş, bu hizmetin sunulmasında kendilerine destek olan ilçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ve ilaçlamayı yapan belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2020, 12:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
neset
neset - 4 yıl Önce

Keşke denetlemeye gelmeden önce haber vermeseniz sayın yetkililer

Sevda
Sevda - 4 yıl Önce

Gülünç arkadaş elindeki ilaçlama cihazı orta boy bitkiler için ilaçlama püskürtücüsü :) hayır olur tabi lakin havalı havalı ilaçladık filan bunlar 3.sınıf ülkeler de oluyor işinize bakın şoförler odası daha fazla çalışsın vatandaşa bundan daha iyi hizmet sunsun. Plakaya şuna buna para almasını biliyor. Vatandaşa kaliteli hizmet çart çurt yok.

SIRADAKİ HABER

banner115