Milletvekili Maviş, Boyabat'ta ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Milletvekili Maviş, Boyabat'ta ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesini ziyaret ederek Başhekim Seda Sezen Göktaş'tan hastanedeki hizmetler ve çalışmalarla bilgi alıp, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, beraberinde Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Ak Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Ak Parti Boyabat İlçe Başkanı Ferhat Yıldız ve diğer ilgililerle birlikte Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Başhekim Seda Sezen Göktaş'ı da makam odasında  ziyaret eden Maviş, hastanedeki hizmetler ve çalışmalarla ilgili bilgi alıp, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Pandemi sürecindeki üstün çalışmalarından dolayı Boyabat'ta ki ilk ziyaretlerini devlet hastanesine yaptıklarını belirten Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, öncelikle sayın başhekimimizi ve onun şahsında bütün birimlerde görev yapan sağlık personeli tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz, dedi.

Maviş konuşmasına devamla, "Belki nüfus itibariyle Sinop'ta vaka sayısı diğer illere göre fazla seyretti ancak yapılan sağlık yatırımlarının sonucu olarak sağlık sistemimiz olağan dışı bir durumla karşı karşıya kalmadan bu süreci belli oranda başarı sağlamış olduk.

Sürecin başlangıcında Sinop Atatürk Devlet Hastanesi pandemi hastanesi olarak tanımlanmıştı. Boyabat, Durağan ve Saraydüzü ilçelerimizde  oluşan vakaların Sinop'a gitmemesi, Sinop'ta da yoğunluğun belli oranlarda tutulması açısında Boyabat 75.Yıl Devlet Hastanesi'de pandemi hastanesi ilan edildi.

Boyabat Devlet Hastanesi bu sürecin dikkatli ve başarılı bir şekilde yürütülmesinde önemli bir misyon oluşturdu.

Sevindirici bir başka husus ta arkadaşlarımızın hazırladığı ön çalışmalar sonucu bakanlığımıza Boyabat Devlet Hastanemizin C hizmet rolüden, B hizmet rolüne yükseltilmesi talebi ulaştırılmıştı. Bakanımızın destekleri ile bu talep kabul edildi.

Bazı branşlarda hem doktor sayımızın hem sağlık altyapımızın güçlendirilmesi demek. Boyabat zaten Durağan, Saraydüzü hatta yer yer Kargı ve Hanönü olmak üzere 95 bin kişiye hizmet eden bir hastaneydi. Hizmet rolünün güçlendirilmesi ile özellikle Boyabat Devlet Hastanesi bölge insanına hizmet edecek.

Bazı ihtiyaçlar için Sinop'a ya da Kastamonu'ya gitmelerine ihtiyaç kalmadan Boyabat Devlet Hastanesi'nde sağlık hizmeti görmüş olacak. Bu konuda emeği geçen herkese Boyabatlılar adına teşekkür ederim.

Hayat yavaş yavaş normalleşmeye başlasa da süreç tam manası ile bitmedi. Tedbirimizi elden bırakmamamız gerekiyor sosyal mesafe ve maske kurallarına uyalım. Sağlık Bakanlığımızın uyarılarını dikkate alırsak namazlarımızı daha sık saflar halinde kılabiliriz.

Boyabat Sesi aracılığı ile uzun bir aradan sonra Boyabatlı hemşehrilerimizle yüz yüze de gelmenin heyecanı ile herkese sevgi saygı ve selamlarımı iletiyorum.'' ifadelerinde bulundu.

Ziyaret ardından birlikte olduğu heyet ve hastane çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Maviş, ilçede çeşitli ziyaret ve incelemerde bulunmak üzere hastaneden ayrıldı.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2020, 14:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
Evet
Evet - 4 yıl Önce

Yeni hastane binasını boyabata kazandıran ersoy ve ekibine teşekkür ederim. Eski hastanede kalınsaydı b sınıfına geçme ihtimali bence yoktu.

saffet
saffet - 4 yıl Önce

bu hastane bes para etmez.. Allah dusurmesin buraya

Aaaaaa
Aaaaaa - 4 yıl Önce

B den C ye yükselmiş peh baksan ne doğru dürüst malınalar var ne de onu anlayan doktor var boyabat halkı uyusun bakalum bu ninnilerle

kerim tıhkırcıoğlu
kerim tıhkırcıoğlu - 4 yıl Önce

haberin dogru adresi

SIRADAKİ HABER

banner115