Normalleşmeye doğru ilk adımda Boyabat'tan görüntüler

Normalleşmeye doğru ilk adımda Boyabat'tan görüntüler

Corona virüs ile mücadele kapsamında bu hafta sonu dokuzuncu kez uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması gece 00.00 itibariyle sona erdi. Tüm Türkiye'de olduğu gibi 1 Haziran'da Boyabat ilçesinde de normalleşme adımları devreye girdi. İşte normalleşmenin ilk gününde Boyabat'ın cadde, sokak, park, bahçe ve diğer mekanlarından video görüntüler.

Normalleşmeye doğru temkinli ilk adım diyebileceğimiz parkların, kahvehanelerin ve benzeri mekanların açılışının ilk gününde bir belirsizliğin olduğunu gördük. Havanın bulutlu ve serin olması, Boyabat Pazarı olması gibi etkenler yüzünden parklar adeta boştu. Konuştuğumuz işletmeciler parklardaki, kahvehanelerdeki uygulamaların nasıl olacağının henüz kendilerinin de bilmediğini belirtirken, kahvehane sahipleri de "Bizim müşterilerimiz stres atmak için kağıt, okey, tavla gibi oyun oynarlar, bunlar yasak olunca da kimse gelmez, bizim halimiz ne olacak, bilemiyoruz" dediler.

Pazar yerinde ise yukarıdaki video görüntülerden de görüleceği üzere adeta sosyal mesafe unutulmuş gibiydi. Bazı vatandaşlarımız "Bu görüntü korkutucu, normalleşme derken anaormal durumlar yaşayabiliriz" diyerek, endişelerini dile getirdiler.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2020, 18:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115