Muafiyeti olanlar dikkat ! Sokağa çıkma suistimaline karşı önlem

Muafiyeti olanlar dikkat ! Sokağa çıkma suistimaline karşı önlem

Sokağa çıkma suistimaline karşı önlem !

İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma kısıtlamasında istisna kapsamının art niyetli kullanılması üzerine valiliklere genelge gönderdi. 

Genelgeye göre, sokağa çıkmanın kısıtlandığı gün ve saatlerde istisnanın kapsamı sadece muafiyet nedeni ile sınırlı olacak.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi ''

1.Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde kısıtlamadan muafiyet tanınacak yerler ve kişilerle ilgili istisnanın kapsamı sadece muafiyet nedeni ile sınırlıdır.Bunun dışında genel muafiyet şeklinde bir durum kesinlikle söz konusu değildir.

2.Kişiler,muafiyete neden olan durum kapsamında ikametlerinden çıkabilecek olup,bu sire içerisinde muafiyet nedenine dair zaman ve güzergah ile sınırlı  kalma zorunlulukları bulunmaktadır.

3.Zaman bakımından uygulamada; kişinin istisna kapsamına dahil olan durumu ile dışarıda bulunduğu zaman diliminin uyumluluğuna dikkat edilmeidir.

4.Güzergah bakımından uygulamada ; kişinin ikametinden ayrılma nedeni oluşturan duruma dair izlenmesi gereken rutin güzergahın dışına çıkılmaması gerekmektedir.

5.Bu doğrultuda denetim ekiplerince yürütülen kontrol faaliyetlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre v günlerde dışarıda bulunan kişilerin kontrolleri sırasında;

-Muafiyet kapsamında olup olmadığı,
-Muafiyet sebebi ile sokakta bulunma nedeninin zaman ve/veya güzergah açısından uyumluluk gösterip göstermediği,
Hususlarına dikkat edilmesi,muafiyet sebebi ile zaman ve/veya güzergah açısından uyumluluk bulunmayan durumlarda ise idari yaprıtım uygulanması gerekmektedir.''

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günler için geçerli olan muafiyetleri suistimal eden/edebilecek kişilere ilgili gerekli denetim faaliyetlerinin yukarıda belirtilen esaslar çerçevesinde yürütülmesi ve uygulamada herhangi aksamaya meydan verilmemesi gerektiği belirtildi.

-Boyabat Sesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115