Çamura saplanan at kurtarıldı

Çamura saplanan at kurtarıldı

Çamura saplanan at kurtarıldı

Sinop'un Gerze ilçesinde Belediye Mezbahanesi yakınlarında çamura saplanan at belediye ekipleri ve vatandaşların gayretleriyle kurtarıldı.

Gerze Belediyesi'ne gelen çağrı üzerine harekete geçen ekipler yılkı atının çamura saplandığını tespit etti.Çamurun içerisinde nefes alamaz halde duran ata ekipler ve vatandaşlar müdahale ettiler.Belediye veteriner hekimi Ertan Kandemir tarafından burada kontrol edilen atın 2 gündür orada olduğu tahmin edildi.

At çamurdan arındırılmasının artından, Gerze Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürülüp kapsamlı şekilde tedavi altına alındı.
Kurtarma Operasyonu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Şensoy; “İlçemizde yaşayan her canlıyı seviyoruz ve destek olmaya gayret gösteriyoruz.’Siz yeryüzündekine merhamet edin ki, göktekiler de size merhamet etsin.’ Hadis-i Şerifi’nden hareketle bütün dostlarımıza yardım eli uzatmaya çalışıyoruz.Tarafımıza gelen telefon üzerine harekete geçen ekiplerimiz vatandaşlarımızın da yoğun gayretleriyle yılkı atı kurtardılar.Tedavi altına alınan ve ilk yemini yemeye başlayan atı gözlem altında tutacağız.”dedi.

-Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2020, 14:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115