TOÇEV Boyabat'ta Sömestr Etkinliği Düzenledi

TOÇEV Boyabat'ta Sömestr Etkinliği Düzenledi

(TOÇEV) Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı Boyabat ilçesinde desteklemiş oldukları öğrenci ve ailelerine Sömestr Etkinliği kapsamında Boyabat 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi'nde eğitim semineri verdi.

TOÇEV, 1994 yılından bu yana, okumak isteyen ancak ailesinin maddi yetersizliği nedeniyle okuyamayan ya da çalışmak zorunda kalan çocuklara tüm eğitim hayatları boyunca maddi ve manevi destek veriyor. "Okumak her çocuğun hakkıdır" diyerek çıktığı yolda her çocuğu birey olarak kabul edip, onların kültürlü, bilgili, uyumlu, üretken olmaları için çalışıyor.

Bu kapsamda 2010 yılından bu yana Boyabat ilçesinde araştırmalar neticesinde başarılı, ancak maddi ve diğer sıkıntılar içerisinde olduğu belirlenmiş olan öğrencilere TOÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Işın Gürdal, TOÇEV Psikoloğu Aslıhan Yıldırım ve Özel Boyabat Kardelen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Psikoloğu Özge Şimşek Gökmen tarafından öğrencilere sömestri etkinliği kapsamında eğitim ve değerlendirme çalışması yapılırken, öğrenci velilerine de Aile Eğitim Semineri verildi.

Boyabat Sesi Muhabirine faaliyetleriyle ilgili açıklamada bulunan TOÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Işın Gürdal, okuma istekli öğrencilere ilkokuldan başlayıp, üniversite sonuna kadar maddi, manevi destek verdiklerini söyledi.

Gürdal, açıklamasında "Biz vakıf olarak İstanbul'daki çalışmalarımız sonrasında 2010 yılında Boyabat ve Durağan ilçeleri için bir proje ile araştırmalar yaptık. Okumak isteyen ancak ailesinin maddi yetersizliği nedeniyle okuyamayan çocukları tespit ettik. Çocukları ve ailelerini çok sevdik. Okuma istekli olduklarını gördük. Kendilerine maddi manevi katkı sağlamaya karar verdik. Biz bu çalışmalara başlayınca, ailelerden, okullardan çalışmalarımızı öğrenen diğer aileler bizlere başvuruda bulundular.

Senede 3-4 kez aileleri ziyaret ediyor öğrencilerimiz ve aileleriyle bir araya geliyoruz. Psikologlar eşliğinde okumanın dışında çocukları sosyal hayata kazandırmak açısından sömestri ve yaz tatillerinde gelip eğitim seminerleri veriyoruz. Çocukları yaz kamplarına götürüyoruz.

TOÇEV'in gelirlerini büyük firmaların düzenli maddi destekleri ve diğer bağışlarla sağladığını belirten Gürdal, "Öğrencilerimize senede üç kere kargoyla ihtiyaçlarını yolluyoruz, okul açılışında kırtasiye ihtiyaçlarını karşılıyoruz, okul ayakkabıları, eşofmanları, diş fırçalarına kadar bize sponsor olan firmalar sayesinde öğrencilerimize destek oluyoruz. Üniversitede de burs verme çalışmasına başlıyoruz. Gelen bütün bağışları olduğu gibi çocuklara aktarıyoruz.

Bize soruyorlar TOÇEV ne yapıyor diye, biz de diyoruz ki kendi çocuğunuza, yakın bir akraba çocuğuna ne gibi destek olup, yardım yapıyorsanız, biz de bir yakınımız gibi çocuklarımıza sahip çıkıyoruz.

Özel Boyabat Kardelen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Psikoloğu Özge Şimşek Gökmen'in ailelere gönüllü olarak psikolojik danışmanlık yapıp eğitim semineri vermesine de teşekkür eden Gürdal; 

"Özge Hanım, Boyabatlı olarak duyarlı davrandı. Biz annelere diğer faaliyet gösterdiğimiz illerde de psikolojik danışmanlarla destek vermeye çalışıyoruz. Özge Hanım da bize katkı sağladı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza desteğin yanında anneleri ve babaları da eğiterek daha uyumlu, mutlu aileler olmasını istiyoruz" ifadelerinde bulundu. 

Eğitim semineri alan öğrenci velileri de gazetemiz muhabirine, TOÇEV vakfının çocuklarına yıllardır destek verdiğini, sanki bir yakın akraba gibi yanlarında olduğunu belirtip, Allah razı olsun kendilerine müteşekkiriz, çok teşekkür ediyoruz, dediler.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2020, 17:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115