Boyabat'ta depremzedeler için toplanan yardımlar yola çıktı

Boyabat'ta depremzedeler için toplanan yardımlar yola çıktı

Boyabat Belediyesinin öncülüğünde organize edilen Elazığ ve Malatya’daki deprem mağdurları için toplanan yardımlar, depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Boyabat 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmasında, 
Devletimiz bütün gücüyle afet alanında, deprem bölgesinde olmasına rağmen, Boyabat halkının, depremzedelere, Elazığ'a, Malatya'ya sahip çıktı, dedi.

Çakıcı, konuşmasında "Yardım toplanan üç gün içinde beni duygulandıran iki bir şey yaşadım. Her zaman yardım verdiğimiz bir aile beni aradı, başkanım ben Elazığ'a yardım etmek istiyorum dedi. Evindeki halıyı vermek istediğini söyledi. Ben bundan çok etkilendim. Belediyeden yardım alan bu ailenin depremzedelere yardım düşüncesi bu milletin özüdür, bu milletin kimliğidir. Yardımların içinde el işlemeli yazma da gördüm. Bu da beni duygulandırdı.

Bu üç gün içinde emeği geçen belediye personelimize, yardımların tasnifine yardım için gelen gönüllü çalışan bayan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Kaymakamımızın şahsında, buraya gelme zahnetinde bulunan il genel meclisi ve belediye meclis üyelerimize, daire müdürlerimize ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyor, yola çıkan arkadaşlarımıza hayırlı yolculuklar diliyorum. Allah kabul etsin." ifadelerinde bulundu

İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, törende yaptığı açıklamasında "Öncelikle hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. Özellikle Elazığ, Malatya depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı diliyorum. Boyabat belediye başkanımızın şahsında Boyabat belediyemiz ve Boyabat halkımız bu duyarlılığı gösterdi. Kendilerine çok çok teşekkür ederim. Umarım yardımlarımız sağ salim AFAD aracılığıyla yerine ulaşır. İnşallah bir nebze olsun yaralara merhem olur. Devletimiz, milletimiz adına emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Hayırlı yolculuklar diliyorum." ifadelerinde bulundu.

ÜzerindeTürk Bayrağı sarılı, yardımların olduğu kamyon İlçe Müftüsü Mehmet Evirgentürk'ün yaptığı dua sonrasında yola çıktı.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2020, 21:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115