Boyabat Ülkü Ocakları "Kadına Şiddete Hayır" konferansı düzenledi.

Boyabat Ülkü Ocakları "Kadına Şiddete Hayır" konferansı düzenledi.

Boyabat ilçesinde Ülkü Ocakları Boyabat Şubesi tarafından düzenlenen gecede, Dç. Dr. Nurten Sargın tarafından "Kadına Şiddete Hayır" konulu konferans gerçekleştirildi.

Konferans öncesinde Sinop il ve ilçeleri MHP ve Ülkü Ocakları başkan ve yöneticileri MHP Boyabat İlçe Başkanlığında bir araya geldiler, MHP ve Ülkü Ocakları heyeti parti binasından çıktıktan sonra yürüyüş halinde konferansın verileceği 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi önüne geldiler.

Boyabat 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi salonunda düzenlenen konferans programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunuşuyla başlatıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Boyabat Ülkü Ocakları Başkanı Kerim Yener, kadına yönelik şiddetin dini, dili, ırkı, sınıfı ya da coğrafyası yoktur, dedi. 

Yener, konuşmasında "Dünya çapında yaygınlaşan, tüm toplumları derinden etkileyen bir konu haline gelen kadına şiddet, özellikle son yıllarda ülkemizde de sıklıkla gündem olmaktadır. Şiddet denilince ilk akla gelen kuşkusuz fiziki güç kullanımına dayalı kaba kuvvet olsa da gerçekte şiddeti sadece fiziki boyuta indirgemek mümkün değildir.

Aslında kadına yönelik şiddet meselesi, toplumun sadece bir kesimini ilgilendiriyor gibi görünse de bireylerin şiddet eğilimleri genel olarak bütün toplumla ilgili bir meseledir. Fakat ne Türk kültüründe, ne de İslam dininde kadına şiddete yer yoktur."

Eski Türklerin kadına verdiği önemine de değinen Yener, "Eski Türklerde kadınlar devlet yönetimlerinde söz sahibi olduğu gibi, yer yer hükümdarlık yapmıştır. Sözlerimi başbuğ Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözleriyle tamamlıyorum 'Ey kahraman Türk kadını, sen yerlerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın' " ifadelerinde bulundu.

Kadına Şiddete Hayır, konferansı için sahneye davet edilen Dç. Dr. Nurten Sargın, şiddetin tarihçesini anlatarak başladığı konuşmasında "Kadına yönelik şiddet, 30 yıldan uzun bir süredir kadının insan olarak hakkının ihlali olarak nitelendirilen dil, din, ırk, etnik grup ayrımı gözetmeden tüm dünyada meydana gelen ve toplumun sağlığını etkileyen temel bir proplemdir." dedi.

Konferans sonunda Boyabat Sesi muhabirine açıklamada bulunan Sargın, kadına yönelik şiddetin sadece Türkiye'de değil, evrensel bir sorun olduğunu söyledi. Sargın, "Üzücü olan, ülkemizde kadına yönelik şiddetin oranı son yıllarda artmakta ve dünyada ilk sıralara çıkmaktayız. Bu da önlenmesi gereken bir halk sağlığı olarak ele alınmalıdır. Bu şiddet, dönüşebilen bir enerji. Biz iletişim becerileri kazandırarak, insanları spor ve sanata yönlendirerek şiddeti en aza indirgeyebiliriz. Şiddet önlenebilen bir sorundur.

Bir soru üzerine şiddet uygulayanlara verilen cezai müeyyidelere değinen Sargın, "Ben hukukçu değilim, açıklama yapmam doğru olmaz. Ama basından izlediğimiz kadarıyla, bazı verilen karaların insanların vijdanlarıı sızlatan kararlar olarak görülüyor. Ben konferansımda da uzun uzun anlattım. Şiddet sadece hukuksal olarak önlenebilecek, çözülebilecek bir konu değil. Önce eğitim sorunu, kültürel algıların değiştirilmesi sorunudur. Önce eğitim açısından ele alınıp daha sonra hukuksal yolların konuşulması, tartışılması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.

Program sonunda MHP Sinop İl Başkanı Ali Çakır ve Sinop Ülkü Ocakları İl Başkanı Çağdaş Türkmen tarafından, Sargın'a plaket verilip hatıra fotoğrafları çektirilirken, Boyabat Ülkü Ocakları tarafından da salondaki bayanlara karanfil dağıtıldığı görüldü.

Konferansa ayrıca MHP Merkezi Yönetim Kurulu üyesi Yakup Özkılıç, MHP Boyabat İlçe Başkanı Mehmet Fevzi Erdoğan, Ankara Boyder Genel Başkanı Bayram Yıldırım, Sinop MHP ve Ülkü Ocakları ilçe başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2020, 09:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gönül eri
Gönül eri - 4 yıl Önce

Bu konferans ülkü ocakları kullanılarak Sinop MHP İl başkanı Ali Çakır için hazırlanmıştır.Dörtyol meydanında toplamakla konferansın ne alakası vardır.Resimlere bakıyorumda Boyabatın ülkücüleri yok teşkilat yok herşey den önemlisi bu konferansta Boyabat'lı yok.Kadına şiddet proğramı resmen şova dönüştürülmüş.Hayırlı olsun.

Gönül eri mi er mi acaba
Gönül eri mi er mi acaba - 4 yıl Önce

Katılsaydınız anlardınız neyin ne olduğu boş lafa gerek yok icraat yapın yapamıyorsanız destek olun olamıyorsanız susun.

SIRADAKİ HABER

banner115