Boyabat'ta "Sınav Kaygısı ve Motivasyon" konulu konferans gerçekleştirildi 

Boyabat'ta "Sınav Kaygısı ve Motivasyon" konulu konferans gerçekleştirildi 

Boyabat'ta "Sınav Kaygısı ve Motivasyon" konulu konferans gerçekleştirildi 

Boyabat ilçesi Kaymakamlığının "Bizim Projemiz" kapsamında "Sınav Kaygısı ve Motivasyon" konulu konferans verildi. 

Boyabat ilçesi Kaymakamlığının "Bizim Projemiz" kapsamında 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi salonunda Eğitim ve Rehberlik Uzmanı Rıza Budak tarafından "Sınav Kaygısı ve Motivasyon" konulu konferans verildi. 

Boyabat ilçesindeki lise son sınıf öğrencilerine yönelik konferans açılışında Boyabat Genç Kazanım Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tuncay, misafirleri selamladıktan sonra "İlçemiz genelinde tüm öğrencilerimize faydalı olabilmek adına gerçekleştirdiğimiz bu projeyle öğrencilerimizde oluşan sınav kaygısını ortadan kaldırmayı ve öğrencilerimizin motivasyon düzeyini arttırmayı hedefliyoruz 

Bizlerin davetini kabul ederek konferansa katılan sayın Rıza Budak hocamıza teşekkür ederek tüm öğrencilerimize girecekleri tüm sınavlarda başarılar diliyorum"
dedi. 

Konferans için sahneye çıkan Eğitim ve Rehberlik Uzmanı Rıza Budak, öğrencilerin başarıya ulaşmalarındaki sırrın, yapabilir miyim sorusu yerine, eksikliklerini ve kaygılarını bu günden gidererek hak ettiği puanı almalarıdır, dedi. 

Budak konuşmasında "Elbette kaygılarımız olacak, kaygılarımız bizi başarıya götürecek düzeyde kalmamalıdır. Aşırı kaygı sizleri başarısızlığa götürür. Kaygı sizi düzenli çalışmaya sevk etmelidir. Önemli olan kaygısız, vurdum duymaz olamayın, en kötüsü de kaygısız olmaktır" 

Sınavlarda başarılı olabilmek için kendinizi motive edeceksiniz. Motivasyonunuzu bozacak duygu ve düşüncelerden kendinizi arındıracaksınız. Çalışma isteksizliğinizi yenmek için ders çalışmayı bir ihtiyaç olarak göreceksiniz. Hedef tespiti yapıp, ders çalışmayı eğlenceli hale getireceksiniz. Bütünü parçalara ayırıp başarıyı hayal edecek, belirsizliği ortadan kaldırmak için de planlı çalışmayı alışkanlık haline getireceksiniz. Kişinin önündeki en büyük engel kendisidir, zor ve imkansız yoktur, zor ve mümkün vardır" dedi. 

Budak, "Şunu hiç unutmayın ki sınav sonrası yapabilecek hiçbir şey yoktur, sadece keşke şöyle yapsaydım diye yakınırsınız ama bu yakınmanızın size bir yararı olmayacaktır. Önemli olan sınav öncesi bu yakınmalarınıza sebep olacak uygulama ve davranışlarınızı olumlu yönde kontrol edip yönlenebilmenizdir" dedi. 

Konferans, plaket sunumu ve hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

Konferansa Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, okul müdürleri, öğretmenler ve lise son sınıf öğrencileri katıldılar.

Mahmut Coşkun 

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2019, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138