Ramazanın ilk günü en uzun orucu biz tutacağız

Ramazanın ilk günü en uzun orucu biz tutacağız

Ramazanın ilk günü en uzun oruç Sinop'ta tutulacak

Sinop Müftüsü Hayri Çelik, bu yıl ramazan ayının ilk günü en uzun orucu Sinopluların 16 saat 10 dakika ile tutacaklarını söyledi.

Çelik, AA muhabirine, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan kameri ay hesaplamalarına göre, şevval ayının hilali ramazanın 29'uncu gününün akşamı görüleceği için bu yıl ramazan ayının 29 gün süreceğini belirtti.

Ramazan ayının ilk gününde Sinopluların 16 saat 10 dakika oruçlu kalarak en uzun orucu tutacaklarını bildiren Çelik, "Ramazan ayı, Rabbimizin insanlığa bir lütfudur. Yüce Rabbimiz bizleri rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan bir ramazan ayına daha ulaştırdı. 5 Mayıs 2019 Pazar günü akşamı ilk teravihin coşkusunu, ilk sahurun huzurunu ve ilk günün orucunun heyecanını hep birlikte yaşayacağız. Eş, dost ve akrabalarımızla, sevgi ve ilgiye muhtaç kimselerle iftar sofralarında buluşup, zekat ve fitremizle, hayır ve hasenatımızla ihtiyaç sahibinin yanında olmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Ramazan ayının paylaşmayı öğütleyen ve hatırlatan bir ay olduğunu vurgulayan Çelik, "Oruç sabırdır, merhamettir. Aynı zamanda bütün kötülüklere karşı koruyucu bir kalkandır. Bu kapsamda bütün İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine, bütün dünyada adalet, huzur ve barışın teminine vesile olmasını diliyorum." dedi.

-AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138