Atatürk Ortaokulu "Sosyal Medya Bağımlılığı" Farkındalık Etkinliği Gerçekleştirdi

Atatürk Ortaokulu "Sosyal Medya Bağımlılığı" Farkındalık Etkinliği Gerçekleştirdi

Atatürk Ortaokulu "Sosyal Medya Bağımlılığı" Farkındalık Etkinliği Gerçekleştirdi

Boyabat Kaymakamlığı'nın "Bizim Projemiz" kapsamında Atatürk Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan "Sene Sonu Resim Sergisi" ve "Sosyal Medya Bağımlılığı" Farkındalık Etkinliği Gerçekleştirdi.

15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi'nde  Atatürk Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan program "Sene Sonu Resim Sergisi"nin açılışıyla başlatıldı. Serginin açılışı Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Sezgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Cihan Tosunoğlu ve beraberindeki heyetin kurdele kesimiyle açıldı.

Okulun Görsel Sanatlar öğretmenleri Esra Ateşli ve Hilal Çakır ve 100 öğrencinin çalışarak hazırlanan sergide tual üzerine akrilik boyama, taş boyama, cam boyamaları, kozalak çalışmaları, ahşap boyamalar ve karakalem çalışmalarıyla oluşturulan eserler izleyicilerin görüp, incelemelerine sunuldu.

Sergi açılışı ve gezimi sonrasında "Sosyal Medya Bağımlılığı" Farkındalık Etkinliği programının açılışı gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve okulun müzik öğretmeni Duran Altun'un eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunuşuyla başlayan program Okulun Resim Öğretmeni Esra Ateşli'nin yönetiminde gerçekleştirildi.

Sunucu öğretmenin davetiyle sahneye gelen okulun Türkçe Öğretmeni Tuğba Aydın, projenin oluşumunda geçen süreyi ve bu süreçte neler yaşandığını, 10 öğretmen ve 45 öğrencinin görev aldığı çalışmaları seyircilere aktardı. Hazırladıkları "Sosyal Medya Merkez, Kafasına Göre Herkes" adlı sosyal medya konulu projenin çalışmalarına Kasım ayında başladıklarını ve 7 başlık altında topladıklarını belirten Aydın, Anket, Öğrencilerin Bilinçlendirilmesi, Afiş ve Resim Yarışması, Kamu Spotu, Tiyatro, Sokak Röportajları ve Broşur olararak maddeler halinde ve içerikleri hakkında da izleyicileri bilgilendirdi.

Aydın, okullarındaki tüm öğretmenlerin katılımıyla 25 soruluk ankat oluşturduklarını yaklaşık 2000 kişiye bu anketi uyguladıklarını açıklarken, ilk 5 sorudan aldıkları cevapları sinevizyon gösterimiyle açıkladı.

Anket sonuçlarını da değerlendiren Aydın, "Genel olarak değerlendirdiğimizde, toplumumuzun bir kısmı, gerçek yaşam yerine sevincini, üzüntüsünü, kızgınlığını sanal ortamda yaşıyor" diye açıklayıp, sosyal medyayı iyi yönde ve gereği kadar değil, gereğinden fazla ve kötü yönde kullandığımız gerçeğini vurgulamış oldu.

Okulun Türkçe Öğretmeni Tuğba Aydın'ın projeyle ilgili açıklamaları sonrasında salondaki izleyicilere Sosyal Medya Bağımlılık Anketi uygulandı. Program Asosyal medya konulu sunum, Sokak Röportajı Video Sunumu, Bağımlılık ve Başarı konulu sunum, Aile Boyu Bağımlılık konulu sunum, Okul öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Kamu Spotu video gösterimi sonrasında okulda daha önceden düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verimesi ve hatıra fotoğraflarının çekimiyle sona erdi.

Mahmut Coşkun


 


     

     
 

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2019, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138