Boyabat'ta 10. Tarihten Doğaya Bahar Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Boyabat'ta 10. Tarihten Doğaya Bahar Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Boyabat Kaymakamlığı ve Boyabat Belediyesi'nin birlikte düzenledikleri ve geleneksel hale gelen "Boyabat Tarihten Doğaya Bahar Yürüyüşü" nün 10. su gerçekleştirildi.

Yürüyüş 5 Mayıs 2019 Pazar günü saat 10.45'te Boyabat 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi önünden başladı. Yürüyüşe ilçe içinde İlçe Jandarma Komutanı Astsby. Bçşv. Özay Topçu, Boyabat Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Ahmet Küçükbaş ve Boyabat Yürüyelim Arkadaşlar Grubu üyeleri, örenciler ve diğer yürüyüşçüler katıldılar. İlçe dışından da yürüyüşe katılanlar olurken, Grup olarak Gerze Ultra Doğa yürüyüşçüleri grubu ve ünlü maratoncu Mustafa Kınay da yürüyüşe katılanlar arasındaydı.

Yürüyüşçüler, 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi önünden Boyabat Belediyesi'nin temin ettiği minibüslerle Salar Köyü Çal Mahallesi'ne taşındı. Burada toplu bir fotoğraf çekimi sonrasında yürüyüşe başlayan grup, 10 km'lik; Toprak Mağarası, Gavur İni gibi tarihi ve doğal alanlardan geçerek Kurusaray Köyü Mesire alanında yemek molası verdi. Burada Boyabat Belediyesi tarafından yürüyüşçülere et pilav ikramında bulunuldu.

Yürüyüşün 4 km'lik 2. etabı da yine yürünerek Türkiye'nin 106. Doğa Anıtı olan Bazalt Kayalıkları vadisinde tamamlandı.

Bazalt kayalıkları alanında inceleme yapan yürüyüşçüler anı olarak kalması için bol bol selfie çekip fotoğraf çektirdiler.

Yürüyüşçüler Boyabat Belediyesi tarafından temin edilen minibüslerle Boyabat ilçe merkezine taşınarak 10. Doğa Yürüyüşü de tamamlandı.

İlçe Jandarma Komutanlığı, Boyabat Belediyesi ve 112 Acil ekiplerinin yürüyüşün başından sonuna kadar gerekli önlem ve tedbirleri aldıkları görülürken, yürüyüşe katılımın geçen yıllara göre yarı yarıya azaldığı da dikkatlerden kaçmadı.

Yürüyüşle ilgili görüntüler ve röportajları yukarıdaki video linkinden izleyebilirsiniz

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2019, 19:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115