Karadeniz: Durağan Türkiye’nin hizmet noktasında en geri kalmış ilçesidir

Karadeniz: Durağan Türkiye’nin hizmet noktasında en geri kalmış ilçesidir

Karadeniz: Durağan Türkiye’nin hizmet noktasında en geri kalmış ilçesidir
 
Sinop Milletvekili Barış Karadeniz Durağan'da köyleri ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Sinop Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Barış Karadeniz Chp Durağan İlçe Başkanı Mustafa Eker ve İYİ Parti İlçe Başkanı Musa Önder ile birlikte Durağan'da Köyleri ziyaret etti.Bu kapsamda Gölalan, Olucak, Hacımahmutlu, Köseli, Sarıkadı, Çandağı köylerine giden Karadeniz köylülerin sorunlarını dinledi.


Karadeniz ''Bu köyleri ve insanlarımızı birbirine bağlayacak olan 2 kilometrelik bir yol hiç  açılmamış, 6 kilometrelik bir yol ise çamura teslim edilmiştir.Gölalan’ dan geliyoruz.  Buraya kadar  Gölalan’dan 25 km yol geldik. 8 köyü birbirine ve grup yoluna bağlayacak  yol tamamlanmış olsa  biz 4 km de buraya geleceğiz. Ama yol yapılmış belli bir noktaya getirilmiş 2 km kala durmuş. Orada ki 4-5 köy grup yoluna bağlanacak. Bunu yapmamak yanlış. Millete hizmet diyorsak neyin nerede nasıl olduğunu bileceğiz, ona da göre yapacağız. Bir sürü köye gittik. Bir çok yerde yola başlamışlar bitirmemişler. Köylere çıkılacak hal yok. Durağanlı hemşerilerime sesleniyorum. Durağan’ın hak ettiği hizmeti alması için el birliği ile çalışalım Durağan’ın hak ettiği hizmeti almasını sağlayalım. Suyu olmayan, yolu olmayan bir çok köy gördük burda. Yazık çok yazık” dedi.

DERDİNİZ MİLLETE EZİYET, MİLLİ EKONOMİYE DARBEMİDİR ?

 Karadeniz Köyleri yakınlaştıracak ve insanımızı kaynaştıracak olan   yol  ağlarının  eksik  ya da plansız yapılmasını sert sözlerle eleştirdi. Karadeniz; “9-10 köyü  Alaçam yoluna bağlayacak Sarıkadı üstündeki yol  kışın ve havanın yağması durumunda gidilecek bir yol olmaktan çıkıyor. Köylü vatandaşlarımız, bu köy grubunu Alaçam- Samsun yoluna bağlayacak  yol için  her gelen siyasiye yetkiliye bu taleplerini iletmişler ama kimse oralı olmamış. İnsanımız Samsun’a ya da Alaçam’a, Bafra’ya gitmek için 6. km gideceği yeri 50 km daha fazla dolanarak gidiyorsa  burada bir gariplik vardır. Siyasetçiler hem milli ekonomimize hem de vatandaşın işinin acil görülmesi fazla zaman kaybetmemesi için grup yolları üzerindeki bu tür köylümüzün menfaatine olan yolları grup yoluna acilen bağlamalıdırlar. Yolu yapmışsınız hizmete açmışsınız sadece 6 km asfalt atarak stabilize atarak yaz kış işleyecek bir yolu işletmiyorsanız, bu iş bilmemezlik vatandaşa ise eziyettir. Derdiniz millete eziyet, milli ekonomiye darbemidir ?” diye sordu. Karadeniz Tavşanlı Hacımahmutlu ve Sarıkadı Alaçam yolu bağlantısının yakın takipçisi olacağını gerek mecliste, gerekse vilayette vatandaşın haklı talebini gündeme getireceklerini vurguladı. Karadeniz TBMM dahil tüm yetkili birimlere bu iki güzergahın neden yapılmadığını soracağını belirtti.

İKTİDAR HİZMET ALAMAYAN DURAĞAN’DA; ASKIDA KÖPRÜ, ASKIDA MENFEZ UYGULAMASI BAŞLATMIŞ!

Karadeniz Olucak Köyündeki köprüde ve Çandağı’na giden grup yolu üzerindeki menfezlerde yaptığı incelemelerde ise adeta bir şok yaşadığını ifade ederek; “hükümetin küçük ortağı askıda ekmek kampanyası düzenlemişti. İktidarın büyük ortağı ise galiba askıda köprü, askıda menfez uygulaması başlatmış. iktidar hizmet alamayan durağan’da; askıda köprü, askıda menfez uygulaması başlatmış! Olucak’ta ki köprü tehlike saçıyor. Çandağı grup yolu üzerinden menfezler ise adeta havada duruyor. İnsanımızın hayatını riske edecek cana mal olacak menfezler bir an önce yeniden düzenlenmeli ve yapılmalıdır. Köylü vatandaşlar kısa bir süre önce yapıldığını belirttikleri menfezlerin sürekli dolgularla beslendiğini yap boz mantığı onarıldığını ifade ediyorlar.   Ayakları tamamen boşa çıkmış Olucak köprüsü ve grup yolu üzerindeki menfezler büyük bir sel ya da afete dayanacak durumda değildir. Bunlarla ilgili neler yapılıyor ya-kından takipçisi olacağım. Bu iktidar döneminde yapılan menfezlerin kısa bir süre içerisinden bu nişekle gelmesi denetim eksikliği midir yoksa başka bir hesabın kurbanımıdır.  Durağan verdiği oy ile bu iktidardan bunu hak etmeyen tek ilçedir ama Türkiye’nin hizmet noktasında en geri kalmış ilçesidir. Olucak’ta vatandaşlar kendi imkanları ile derenin suyunu içiyor yollar hizmet bekliyor bir çok köy alt yapı bekliyor ama oylar sürekli aynı partiye çıkıyorsa köylü vatandaşlarımızın verdikleri kararları, tercihleri bir kez daha gözden geçirmesinde fayda var.  Durağanlı hemşerilerimiz sürekli gurbette olan göç veren bir ilçe. Siyasiler olarak bize değil  bulundukları yerlerdeki hizmetleri ya da başka ilçelerden illerden köylerden gelen misafirlere Durağandaki hizmetleri sorsunlar alacakları cevaplar ne kadar hizmetten yoksun olduklarını hizmet alamadıklarını gösterecektir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2021, 13:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138