Boyabat Kalesi Restorasyon protokolü imzalandı

Boyabat Kalesi Restorasyon protokolü imzalandı

BOYABAT KALESİ RESTORASYON PROTOKOLÜ İMZALANDI

Türkiye'nin en görkemli kalelerinden biri olan Boyabat Kalesi'nin Restorasyon ve Çevre Düzenlemesine ilişkin protokol imzalandı.

Sinop'un Boyabat ilçesinde bulunan Türkiye'nin beşinci görkemli kalesi olan Boyabat Kalesi,nin Restorasyon ve Çevre Düzenlemesine ilişkin protokol imzalandı.Daha önce 2008 yılında restorasyon çalışmaları gerçekleştirilen Boyabat Kalesi için yeni bir restorasyon ve çevre düzenleme çalışması gerçekleşitiriliyor.Bu kapsamda çalışmaları yürütmek için Boyabat Belediyesi ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü arasında  23 Haziran Salı günü protokol imzalandı.

Boyabat Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen programa Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu başkanlık etti.Toplantıya Vali Karaömeroğlu'nun yanısıra,Boyabat Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin,Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı,Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Metin Süren,İl Özel İdare Genel Sekreteri Yahya Çınkıl ve İl Genel Meclis Üyeleri katıldılar.

-Boyabat Sesi

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sefo6157
Sefo6157 - 3 yıl Önce

* Ne restorasyonu beyler kalenin neresini restore edeceksiniz. Yoksa, Kızlar kayasında umduğunuzu bulamadınız mı başkan?
* Seyir terası ne zaman bitecek daha ne kurcalıyorsunuz orayı burayı?
* 3 saçma sapan proje olan eski otogar da yapılan Belediye Binası ve önündeki meydan, Seyir terası ve Ucube kuleye Boyabat' ın çok ihtiyacı varmış gibi Trilyonlar harcayacağınıza kasabanın alt yapısını düzeltseydiniz, 25.06.2021 de yağan yağmurda bu kadar sıkıntı yaşanmazdı.
* Yıllardır yönettiğiniz Boyabat' ta trafik kangren olmuş çözüm getiremiyorsunuz, Kapalı otopark yaptınız kullanan yok ya. PZT günleri kasaba felç. Bunlara çözüm getirin. Ne yaparsanız yapın Boyabat' a turist falan getiremezsiniz. Sizin becereceğiniz işler değil bunlar. Turist gelse ne olacak, turiste ne vereceksiniz. Oda kadar bir müze ve kale ile mi? Orta çarşı restorasyonunu bile yüzünüze gözünüze bulaştırdınız. Binaların eski görünümü ile uzaktan yakından alakası yok. Dokunmasaydınız daha iyiydi. Tarihi güzellikleri yok etmekte üzerinize yok Sn. Başkan.
Yerel mutfağımız bile yok. Panayır desen saçma sapan bir eğlence parkına dönüştü. Organizasyonlar kötü.

SIRADAKİ HABER

banner115