Boyabat'ta bayram öncesi trafik yoğunluğu

Boyabat'ta bayram öncesi trafik yoğunluğu

Boyabat ilçesinde Kurban Bayramı'na iki gün kala trafik yoğunluğu artarken ilçe merkezinde de gurbetten gelen hemşehrilerin ana cadde üzerindeki yaya yollarında bayram yoğunluğu oluşturdukları görüldü.

31 Temmuz 2020 Cuma gününde başlayacak olan Kurban Bayramı’nı Boyabat'ta geçirmek isteyen vatandaşlar araçlarıyla ilçe merkezine giriş yapması, alışveriş ve diğer işleri için trafiğe girmeleri dolayısıyla Adnan Menderes Bulvarı üzerinde uzun kuyruklar oluştu. 

Uzun kuyrukların olşuşması ve ilçe merkezi Dörtyol mevkinde trafik ışıklarının da olmayışı nedeniyle trafiğin tıkanma noktasında İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik polisleri devreye girerek trafiğin akışını bizzat yönlendirerek tıkanmayı çözdüler. Trafik polislerinin saatler süren çalışmalarıyla birlikte akşam vakitlerinde trafik akışı normale döndü. Baramın iki gün öncesi Çarşamba ve Perşembe günleri trafik yoğunluğunun daha da artacağı tahmin edilirken, yetkililer ilçe merkezindeki vatandaşların mecbur kalmadıkça araçlarıyla son iki gün trafifiğe çıkmamaları önerildi.

Bayramla birlikte şehir merkezinde de insan yoğunluğunun da artması, çoğu vatandaşların rehavet içinde olup maskeleri kurallara uygun takmadıkları koronavirüs tehlikesini hiçe saydıkları görüldü. Gurbetten gelen bazı vatandaşlarda koronavirüs tespit edilerek önce Boyabat Devlet Hastanesine sonra da Sinop'a sevk edildikleri bilgisi edinilirken, kalabalık gruplardan uzak durulması ve mutlaka maske takılması istenirken "Kurban Bayramında, kurban olmayın" uyarıları yapıldı.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2020, 21:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115