Maviş'ten Kurban Bayramı Mesajı

Maviş'ten Kurban Bayramı Mesajı

MAVİŞ’TEN KURBAN BAYRAMI MESAJI

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. 

Maviş mesajında; “Sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışma duygularının pekiştiği Kurban Bayramı’nın ülkemiz, İslam Alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. 

“Kurban Bayramı, biz Müslümanlar için bir ibadet olduğu kadar bütün insanlığı huzur ve esenlik iklimine çağıran evrensel bir mesajdır” ifadelerini kullanan Maviş, mesajını şu sözlerle sürdürdü:
“Kurban Bayramının özü, sevgi ve paylaşmaktır. Hakk'a teslimiyet ve kulluk vazifemizin en güzel tecellisi olan 'Kurban Bayramı' özü itibariyle yeryüzündeki bütün insanlığa barış, huzur ve kardeşlik çağrısı yapar. Hz. İbrahim ve oğlu İsmail'in teslimiyetini anlatan Kurban Bayramı, birlik, beraberlik, paylaşma ve infak etmenin bayramıdır. Bayram vesilesiyle yapılan ibadet, dua ve kesilen kurbanların Allah katında makbul olması en büyük temennimizdir" 

“MASKE, SOSYAL MESAFE VE HİJYEN KURALLARINA UYALIM”

“Covid-19 salgını nedeniyle Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da alıştığımız bayramları yaşayamayacak olsak da bayram heyecanını asla yitirmemeliyiz.” Diyen Maviş, önemli hatırlatmalarda da bulundu. 

Mesajında, Kurban Bayramı'nda olabildiğince ziyaretlerden kaçınılması, mesafe, maske ve hijyene uyulması gerektiği uyarısında bulunan Maviş, “Bu hassas dönemde maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarının uygulanması, COVİD-19 pandemisinin yayılmaması açısından hayati önem taşıyor. Bu noktada tüm hemşerilerimden bu üç kurala hassasiyetle uymalarını istirham ediyorum. Sevdiklerimizi, büyüklerimizi, akrabalarımızı çok özlesek de, bu bayram zorunlu ziyaret ve bayramlaşmalarımıza kurallara uyarak dikkat ve önemle yapalım. Günlük yaşamda nasıl ki fiziksel mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyuyorsak bayramda da aynı şekilde uymaya devam edelim “dedi. 

Bayram dolayısıyla yola çıkacak vatandaşlarımızın trafik kurallarına azami ölçüde riayet etmesini, kurban kesimi esnasında fiziki mesafe, temizlik ve çevre sağlığı kurallarına uyulmasını da önemle vurgulayan Maviş, “Doyasıya kucaklaşacağımız, büyüklerimizi ziyaret edeceğimiz ve kalabalık sofralarda buluşacağımız bayramlar çok yakın. Şimdlik tek yapmamız gereken devletimizin belirlediği kurallara harfiyen uymak” ifadelerini kullandı.
Maviş mesajında son olarak şunları söyledi:
“Milletimizin, yurt dışında gurbette yaşayan vatandaşlarımızın, gönül coğrafyamızın ve İslam Aleminin mübarek Kurban Bayramlarını tebrik ediyor, Allah katında kurbanlarımızın makbul olmasını diliyor, bayramın başta ülkemiz olmak üzere İslam Aleminin ve insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyor, selam ve saygılar sunuyorum.”

-Ali Sezer

YORUM EKLE
YORUMLAR
Boyabatlı
Boyabatlı - 4 yıl Önce

Düzenini bozan kişiye sevgi ve kardeşlik açısından bakabilimisin?

SIRADAKİ HABER

banner115