Ankara'da gazetecilerden Sinop mantısına tam not

Ankara'da gazetecilerden Sinop mantısına tam not

Ankara'da gazetecilerden Sinop mantısına tam not

Maviş, Ankara’da Ulusal Gazetecileri Sinop Mantısı ile buluşturdu.

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Ankara’da bazı gazeteciler ve basın mensupları ile bir araya geldi. 

Gerçekleşen görüşmede gazetecilere Sinop mantısı ikram eden Maviş, “Kayserili dostlarım kızmasın ama Sinop mantısı, Kayseri mantısından daha güzel” dedi.

Anadolu Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Sinan Burhan'nın da katıldığı ve samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada gazetecilerle Sinop’un tarihi ve doğal güzellikleri üzerine sohbet eden Maviş, ayrıca Sinop’un zengin ve lezzetli mutfağı hakkında da bilgiler verdi.

Kayseri ve Sinop illerinin mantı konusunda tatlı bir rekabet içinde olduğunu hatırlatan Maviş, “Bir Sinoplu olarak mantıda iddialı olduğumuzu düşünüyorum. Kayserili dostlarım kızmasın ama Sinop mantısı, Kayseri mantısından daha güzel. Mantımızın tadına bakmak isteyen herkesi, Türkiyemizin en mutlu şehri Sinopumuza bekliyoruz. Sinopumuz hem lezzetin hem de huzurun başkenti” ifadelerini kullandı.

Görüşmede Sinop mantısı gazetecilerden de tam not aldı. Sinop’a özgü mantıyı ilk defa denediğini ifade eden bazı gazeteciler, Sinop mantısının Kayseri mantısından daha lezzetli olduğunu belirttiler.

-Haber Merkezi

YORUM EKLE
YORUMLAR
burak demir
burak demir - 3 yıl Önce

Saçmalık. Kayseri mantısının dünya çapında ünlü olmasının bir sebebi var. Sinoplu olduğu için böyle söylemiş ama objektif olmak lazım. Laf ile olmuyor bu işler. Kayseri mantısının işlem gören çok daha fazla özelliği var. küçük olmasından dolayı yapımının daha zor olması, soslu olması gibi. Sinop mantısının ise mantıya farklılık katacak bir özelliği yok. klasik mantı. tek farklı tarafı büyük taneli olmması ve ceviz katılması. bunlar da tadını muhteşem yapacak farklar değil.

SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138