Barış Karadeniz'den yerel gazeteler ile ilgili soru önergesi

Barış Karadeniz'den yerel gazeteler ile ilgili soru önergesi

Barış Karadeniz soru önergesi verdi

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Basın İlan Kurumu'nun (BİK) 1 Ağustos 2020 tarihinde yürürlüğe girecek olan her ilde şube ya da temsilcilik açılması uygulaması ile ilgili,Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından cevaplanması için Türkiye Büyük Millet Meclisine soru önergesi verdi.

Milletvekili Karadeniz'in sorduğu sorular şu şekilde 

1.1 Ağustos 2020'de yürürlüğe girecek olan uygulamasıyla BİK'nun idaresine katılacak gazetelere verilecek reklam ve ilanların dağılımı nasıl sağlanacaktır ?Bu dağılım hangi oranlarda olacak ve bu oranlar hangi şartlara göre belirlencektir?Bu uygulamayla gazetelerin gelirinde ne kadarlık artış hedeflenmektedir ?

2.1 Ağustos 2020'de yürürlüğe girecek olan uygulamayla BİK'nun idaresine katılacak gazetelere yeni sorumluluklar yüklenecek midir ? BİK'nun idaresine katılamayan gazeteler için ne tür uygulamalar yapılacaktır ? BİK'nun idaresine katılamayacak gazeteler için planlama yapılmış mıdır ?

3. 1 Ağustos 2020 tarihinde yürürlüğe girecek olan uygulama sonrası BİK hangi illerde nasıl teşkilatlanacaktır ? Şubesi olmayan temsilcilik düzeyindeki illerden şubesi olan bir başka ile sistem üzerinden gönderilen ilanların gecikmesi ya da yayınlanmamasından doğan sorumluluk kime ait olacaktır ? Gazetelerin bu nedenle uğradığı zarar telafi edilecek midir ?

4. Özellikle yerel gazetelerin ilan kaybına neden olan kamu kurumlarının tercih ettiği 4734 sayılı Kamu İhale Kanununda yer alan pazarlık usulü ve doğradan temin için bir düzenlemeye gidilmesinde BİK nasıl bir yöntem izleyecek bu ihale yöntemi kamu alımlarında tercih edilmeye başlanırsa gazetelerin uğradığı ekonomik kayıp nasıl giderilecektir.

5. 1 Ağustos 2020 tarihinde yürürlüğe girecek olan uygulama sonrası 195 Sayılı BİK Kanunun 5 inci maddesinde bahsedilen genel kurulun oluşumu içn '' ... satışı 10 binin altında olanlarda 1, İstanbul ,Ankara , İzmir dışında kalan Anadolu gazete sahiplerinden 3 ... temsilci uygulaması değişecek midir ?

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2020, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115