11 Üniversiteli Boyabatlı Öğrencilere Işık Oldu

11 Üniversiteli Boyabatlı Öğrencilere Işık Oldu

BİLGİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ CENGİZ TOPEL ÖĞRENCİLERİNE IŞIK OLDU


İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgi Robotik Kulübü ve SOS-K Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencileri “Bilgi Geliyor; Sinop” adlı projelerini Cengiz Topel İlkokulu ve Ortaokulunda gerçekleştirdi. Boyabat’a gelen 11 üniversite öğrencisi, 14-18 Ocak 2019 tarihlerinde okulun 3,4,5 ve 6. Sınıf öğrencilerine çeşitli eğitimler verdiler. 

Bilgi Robotik Kulübü, Cengiz Topel öğrencilerinin teknolojik bağlarını geliştirerek onlara kodlama mantığını uygulamalı olarak öğretirken; SOS-K Sosyal Sorumluluk Kulübü, verdiği eğitimlerle öğrencilerde her gün farklı bir engel durumu hakkında farkındalık uyandırdı. 4 gün süren eğitimlere öğrenciler doyamadı. Bilgi Üniversitesi öğrencileri oldukça hareketli ve eğlenceli geçen etkinliklerle Cengiz Topel öğrencilerine ufuk açacak ve ilham kaynağı olacak bilgiler aktardılar.

OKULDA BAMBAŞKA BİR HAFTA 

Karne haftasına girilmesiyle heyecan ve mutluluk içindeki okul öğrencileri Bilgi Üniversitesinden gelen genç ve dinamik üniversite öğrencileriyle işledikleri derslerde eğlenirken öğrendiler. Kodlama alanında önemli bir kapı açarak mantığını kavrayan öğrenciler, ayrıca engelli insanların yaşadıklarını daha iyi içselleştirebileceği bambaşka etkinliklerle tanıştılar. Cengiz Topel İlkokulu Ortaokulu Müdürü ve Öğretmenleri çağın gerektirdiği bilişim teknolojileri ve her türlü yeniliğe açık yaklaşımlarıyla projeyi desteklediler. Merakla yakından takip ederek üniversite öğrencilerinin işlediği derslere katıldılar. Üniversite öğrencileri ise kısa sürede okula alışarak gerçekleştirilen Sergi ve Karne Töreni gibi etkinliklere katıldılar.

OKUL KÜTÜPHANESİNE CANSUYU

İstanbul’da okul için başlatmış oldukları Kitap Bağışı kampanyasından topladıkları kitapları getirdiler.
Bilgi Üniversitesi öğrencileri, Cengiz Topel Okul Müdürü ve Öğretmenlerinin büyük umutlarla hazırlamakta olduğu okul kütüphanesinin ilk kitaplarını kendi elleriyle raflara dizdiler. Öğrencilerin asıl amacı, bu meraklı öğrencilerin ufkunu genişleterek onlara yeni dünyaların kapılarını aralamak. 

BOYABAT’I ÇOK SEVDİLER

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri eğitimlerden arda kalan zamanlarda soğuk hava şartlarına aldırış etmeden ilk iş olarak Boyabat Kalesine çıktılar ve Boyabat’ı seyrettiler. Ardından güzel ilçemizi gezdiler. İlçemizden ayrılırken hem Cengiz Topel  İlkokulu ve Ortaokulunu  hem ilçeden fazlasıyla memnun kaldıklarını ifade ettiler. Okul Müdürü İsmail Sancak böyle verimli ve eğlenceli bir haftayı öğrencilerimize yaşatan İstanbul Bilgi Üniversitesine ve öğrencilerine teşekkür etti. Başlattıkları eğitimlerin devamını getirmek için her türlü çabayı göstereceğini beyan ederek onları yeni bir etkinlik için tekrar okula davet etti. Öğrenciler adına konuşan Mühendislik öğrencisi Eren Kalkan kendine has doğası ve güzellikleriyle Boyabat’ı çok sevdiklerini dile getirirken eğitim sürecinde her türlü kolaylığı sağlayan okul yönetimine ve öğretmenlere teşekkür etti. Etkinliklerinin çok eğlenceli geçtiğini ve bu fazlasıyla meraklı olan öğrencileri çok sevdiklerini dile getirdi.

-Haber Merkezi


 

YORUM EKLE
YORUMLAR
M.Akbelen.
M.Akbelen. - 5 yıl Önce

Üniversite öğrencilerine teşekkür ederim.Verilen emekler hiç bir zaman boşa gitmez.

SIRADAKİ HABER

banner115