Arife Balcı Yenimahalle Muhtar Adayı Oldu

Arife Balcı Yenimahalle Muhtar Adayı Oldu

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için Boyabat'ta muhtar adayları bir bir belli oluyor.

Onlardan biri de Boyabat Yenimahalle' muhtarlığı için aday olan Arife Balcı.Yenimahalle'nin kadın adayı Arife Balcı seçimler öncesinde yaptığı açıklama ile hem kendini tanıttı hem de seçilmesii halinde yapabileceklerinden bahsetti.

Yenimahalle Muhtar Adayı Arife Balcı;

   ''Paşalıoğlu köyü eski muhtarlarından Cemal Üstün'ün torunu, Hasan Üstün'ün kızıyım. Yeşilçam köyünden Boyabat'ın eski şoförlerinden Taksici Yorgun Hasan'ın gelini, Boyabat'ın tanınan simalarından Muhammet Mustafa Balcı'nın eşiyim.

 Benim için mevkiler makamlar, para pul, şan ve şöhret gelip geçicidir; "Baki Kalan Bu Kubbede Hoş Bir Sada İmiş." düsturuyla muhtar seçilmemiz  durumunda  amacımız ekibimizle birlikte  yapacağımız hizmetlerle gelecek için  Yeni Mahalle'de hoş bir sada bırakmaktır. 

 Muhtar seçilmem durumunda azalarımızla birlikte;
* Sessizlerin sesi, kimsesizlerin kimsesi olacağız. Yıkıcı değil yapıcı olacağız, mahalle sakinlerimiz arasında uzlaştırıcı olacağız. Sorun odaklı değil, çözüm odaklı çalışacağız
*Belediye, Kaymakamlık, Kolluk Güçlerimiz, PTT ve diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği içersinde Yeni Mahalle için gerekli hizmetleri vermek için çalışacağız.
*Mahallemizde sokak sokak  gezip, mahallemizin ihtiyaç duyduğu hizmetleri ilgili kurumlardan isteyeceğiz.
*Tarafımıza yapılan başvuruları cevapsız bırakmayacağız, başvuruları sümen altı yapmayacağız.
*Muhtarlık büromuzu tüm Yeni Mahalle sakinlerine açık hale getireceğiz.
*Belirli bir zümrenin, belli bir gurubun muhtarlığı değil Yeni Mahallemizin muhtarlığı olacağız. Mahalle sakinleri arasında ayrım yapmayacağız.
*Biz Belediye veya özel bütçeli bir kuruluş değiliz, bir bütçemizde olmadığından dolayı mahalleye şunu yapacağız, bunu yapacağız diye  boş beyanat  ve vaat veremeyiz ama halkımızla yapacağımız istişareler ile yapılabilecek olan hizmetler için gerekli yerlere başvuruları yapıp takipçisi olacağız.
*Mahallemizde ihtiyaç sahiplerini incitmeden elimizden geldiği kadarıyla kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, vakıf ve dernekler, hayırsever vatandaşlar yardımıyla gerekli ihtiyaçlarını gidermeye çalışacağız. 
*Aile Hekimliğini Yeni Mahallemize taşınması için gerekli müracaatları yapacağız. 
*Yeni Mahallemizde belli noktalara mahallenin güvenliği amacıyla mobese sistemi kurdurmak için gerekli müracaatları yapacağız.
*Tarihi eser olarak şerh düşülen ve virane  durumda çevreye tehlike arz eden evlerin yapı ve restorasyonun yapılması için gerekli kurumlara gerekli müracaatları yapacağız. 
*Altyapı ve yolların bakım ve onarımı konusunda gerekli başvuruları yapıp, takipçisi olacağız 
*Yeni Mahallemizde çöp ve temizlik konusunda gerekli işlemleri yapacağız.
*Yeni Mahallemizde çevre ve hava kirliliğine sebep olan Boyabat Çöplüğünün kaldırılması veya taşınması için gerekli müracaatları yapıp, takipçisi olacağız.

*Mahallemizin Okulu Cengiz Topel İlk ve Ortaokulu ile birlikte uyum içinde çalışacağız. Okulumuza Robotik Kodlama Bilgisayar sınıfı kazandırmak için gerekli çalışmalar yapacağız.
*Devlet Personeli Başkanlığınca  engelli, eski hükümlü ve diğer personel alımı istihdamlarına ait  duyurular ve personel alımları mahallemiz sakinlerine muhtarlımızdaki ilan panosu ile duyurulacak ve başvuru yapacaklar başvurularını muhtarlık büromuzdan  yapabileceklerdir. Ayrıca mahalledeki gençlerimiz ÖSYM başvurularını ve tercihlerini muhtarlık büromuzdan yapabileceklerdir.
*İş-Kur kapsamında internet üzerinden Toplum Yararına Çalışma Programına başvuruları ve bireysel başvuruları için mahallemiz sakinleri muhtarlığımızın bürosunu kullanabileceklerdir.
*Yeni Mahallemizin  Hürriyet Caddesi Pazaryokuşu mevkiinde üst geçiş veya trafik lambası ihtiyacının olduğu bilinmekte olup; konu hakkında gerekli müracaatları yapacağız. Mahallemizde Bağlar mevkiinin alt yapı sorunu ve yollarının çamurdan kurtulması için gerekli müracaatları yapıp, takipçisi olacağız.
*Yeni Mahallemiz sakinlerince talep edilmesi halinde Boyabat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu Sinop İl Müdürlüğü işbirliği ile Girişimcilik, Mesleki Kursların (Aşçılık, El Sanatları, Kalorifer Ateşçiliği Vb.) açtırılması için gerekli çalışmaları yapacağız.
    Biz hizmet için  bu yola düştük. Bu hizmet yolunda Yeni Mahalle sakinlerinin bizleri yalnız bırakmayacağına canı gönülden inanıyoruz. Muhtarlık adaylığı bana değil Yeni Mahallemize hayırlı olsun.

  Fakat şu da bir gerçek; "Şimdi bazı kitlelerden kadından muhtar mı olurmuş? Şeklinde tepkiler olacaktır."  Saygı duyarım ama:
-Pers İmparatorluğunu yerle bir eden Saka Türklerinin ordusunun komutanı ve hükümdarı Tomris Hatun kadın değilmiydi? Kurtuluş Savaşında cephelere cephane ve erzak taşıyanlar "Şerife Bacılar, Nene Hatunlar" kadın değil miydi?  Yine Kurtuluş Savaşında erlerin arasına girip savaşan Fatma Hatunlar kadın değil miydi? Erleri savaşa gidince evinin eri olan kadınlar değil miydi? Yiğitleri doğuran analar kadın  değil miydi? 
-Siz doktora gidiyorsunuz, kadın doktora muayene olmuyor musunuz? 
-Kadın savcılarımız, kadın hakimlerimiz, kadın belediye başkanlarımız, kadın vekillerimiz, kadın bakanlarımız görev yapmıyorlar mı?  Hatta kadın başbakanımız görev yapmadı mı?
    
    O zaman neden kadın muhtar olmasın ki?
    
    Hizmet işi yürek işidir, gönül işidir, emek ister.
    
    Buradan  tüm muhtar adaylarımıza başarılar dilerim. Muhtar adaylarımız arasında seçim sürecinde karşılıklı saygı beklentim vardır.  

    Her şey daha güzel yaşanabilir ve mutlu bir Yeni Mahalle için.

    Tüm Boyabat Halkına,   bilhassa  Yeni Mahalle sakinlerine en kalbi duygularla saygılar sunarım.''


 

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2019, 14:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yusuf tekin
Yusuf tekin - 5 yıl Önce

Başarılar diliyorum

SIRADAKİ HABER

banner115