İl Sağlık Müdürlüğü Boyabat ile ilgili iddialar hakkında açıklama yaptı

İl Sağlık Müdürlüğü Boyabat ile ilgili iddialar hakkında açıklama yaptı

 İl Sağlık Müdürlüğü Boyabat ile ilgili iddialara hakkında açıklama yaptı

Sinop İl Sağlık Müdürlüğü 15.03.2020 akşamı sosyal medyada yayınlanan ve bir çok kişi tarafından paylaşılan Boyabat'ta 16 kişinin Koronavirüs tehdidi ile karantinaya alındığı iddialarını yaptığı açıklama ile yalanladı.

Açıklamada Sinop ilinin karantinaya alınacağı paylaşımların tamamen hayal ürünü olduğu bu paylaşımların  vatandaşları tedirgin etme maksadı ile yapıldığını açıkladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi ; ''Sosyal medya mecralarından ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden '' Sinop ilimiz Boyabat ilçesinde 16 kişinin karantinaya alındığı ve Sinop ilinin de karantinaya alınabileceği'' şeklinde paylaşımlar yapıldığının tespiti üzerine bu açıklamaya lüzün görülmüştür.

Söz konusu iddilar tamamen hayal ürünü olup vatandaşlarımızı tedirgin etmek maksadıyla yapıldığı ortadadır.Bu paylaşımları yapanlar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

Dünya Sağlık Örgürü tarafından küresl pandemi ilan edilen COVİD-19 ile ilgili Bakanlığımız ve Bilim Kurulu talimatları doğrultusunda ilimizde gerekli önlemler alınmıştır.

Vatandaşlarımız bu tarz gerçek dışı ve kaynağı teyit edilmemiş paylaşımlara itibar etmemliler.Kamoyuna saygıyla duyurulur.'' 

-Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2020, 10:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
yuksel mecidiye
yuksel mecidiye - 4 yıl Önce

Ne kadar meraklıyız kaos yaratmaya ve halkı galeyana getirmeye

SIRADAKİ HABER

banner115