Boyabat'ta Fotokapanla Yaban Hayvanları Tespit Edilip Kaydedildi (VİDEO GÖRÜNTÜLER)

Boyabat'ta Fotokapanla Yaban Hayvanları Tespit Edilip Kaydedildi (VİDEO GÖRÜNTÜLER)

Boyabat Kaymakamlığının Bizim Projemiz kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle Boyabat Türk Telekom Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından "Fotokapanla Boyabat Faunası" adlı proje gerçekleştirildi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü ekipleri, okulun Biyoloji Öğretmeni Osman Yaşar ve 40 öğrencinin görev aldığı proje dört ay sürede tamamlandı. Boyabat İlçesinin dört ayrı orman bölgesine yerleştirilen fotokapanlarla yaban hayatındaki 13 tür yaban hayvan tespit edilip fotoğraf ve video görüntüleri çekildi. 

Mahmut Coşkun

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kazım
Kazım - 5 yıl Önce

Video çok güzel ama bunları izleyenler eline bir tüfek alıp dağları talan ederler insanoğlu doğanın başı gelen en büyük felaketleri üstün bir şekilde yapıyor maalesef ormancıları çoğaltıp yedi yirmidört nöbet olması lazım yoksa bu dağlarda beş on seneye birşey kalmıycak avlanmanın her türlüsü yasak olmalı doğal yaşamlarına müdahale olmamalı doğanın döngüsü değişmemeli bir iki üç veya et için güzelim canlılara kıyılmamalı...

SIRADAKİ HABER

banner115