Boyabat'ta duygulandıran program

Boyabat'ta duygulandıran program

Boyabat’ta İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi

Sinop’un Boyabat ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında ,Türk Telekom Fen Lisesi ,Yaşar Topçu Yatılı Bölge okulu öğretmen ve öğrencileri tarafından program gerçekleştirildi.

Boyabat 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşunun ardından  Yaşar Topçu Yatılı Bölge Ortaokulu Müdür Yardımcısı Serkan Seven günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Seven yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi ;’’ Sözlerimin başında Cumhuriyetin 100. Yılını görmenin gururunu taşıyan Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ferdi olarak Milli Mücadelenin zor koşulları altında kaleme aldığı İstiklal Marşı ile bu vatanda olan sevdasını dile getiren Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle yad ediyor, İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilişinin 103. Yılını kutluyorum.

İstiklal Marşımız alelade mısraların dizildiği sözde cesaret ve övgü sözlerinin yer aldığı rahat günlerde yazılan şiirlerden değildir. Milletimizin onurlu mücadelesini dile  getiren, Ya istiklal ya ölüm parolasını kendine rehber edinmiş aziz Türk Milletinin çağlar ötesine seslenişidir.Hiç düşündük mü, Mehmet Akif  istiklal Marşımıza neden ‘’ Korkma ‘’ diye başlamıştır ? Kuşku yok ki bunda en zor anında bile ‘’ Korkma , Allah bizimle beraberdir ‘’ diyen peygamberin sözünden güç alması yatmaktadır.

’Kim bu cennet vatan uğruna olmaz ki feda şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda ‘’ dizeleriyle Mustafa Kemal Atatürk’ün  ‘’ Vatanın her karış toprağı şehit kanıyla sulanmadıkça terk olunmaz ‘’ sözleri Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasındaki fikir birliğini gözler önüne sermektedir.Mehmet Akif Ersoy’un  ‘’ Artık beni değil milletimindir ‘’ dediği İstiklal Marşı, halkımızın bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, eşsiz bir eserdir. Milli Marşımız, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının en güzel anlatımıdır.

İstiklal Marşı , Milli birlik ve beraberliğimizin mutabakat belgesidir. Milletimizin duygularına tercüman olan bu destansı eser, vatan, millet , istiklal sevgisiyle yoğrulmuş milletimizin, bu kutsal değerlerine göz dikenlere karşı gösterdiği büyük kahramanlıkların, dizelere yansımasıdır.

‘’Doğduğumdan beridir aşığım istiklale ‘’ diyen Mehmet Akif Ersoy, milli marşımızı kurutuluş mücadelesinde kanının son damlasına kadar mücadele eden Kahraman Ordumuza ithaf etmiştir.Sözlerime son verirken İstiklal Marşımızın Kabulünün Yıldönümünü tebrik ediyor ‘’ Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırtmasın ‘’ diyerek verilen mücadeleyi en veciz şekilde ifade eden milli şairimizin Mehmet Akif Ersoy’u ve şehitlerimizi şükranla ve saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun ‘’ 

Program Türk Telekom Fen Lisesi öğrencileri tarafından günün anlamıyla ilgili hazırlanan video sunumu , oratoryo gösterisinin sunumuyla devam etti. Hazırlanan gösteri çok beğenilerek ilgiyle izlendi. Program ilçede çeşitli dallarda ödül kazanan öğrencilere hediyelerinin takdim edilmesiyle devam etti.

Program sonunda sahneye çıkan İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz ‘’ Ben bu programda emeği geçen İlçe  Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde, ilgili okullarımıza okul müdürlerimize, öğrencilerimize gerçekten teşekkür ediyorum. Bu güzel program ile bizleri gurulandırdılar. Anlıyoruz ki arkadaşlar bizde hala Çanakkale ruhu ölmemiş. Bugün ki program da bunu gördüm dipdiri yaşıyor. İlçem ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Siz bu ruhu bırakmadığınız sürece kimse bu milletin sırtını yere getiremez. Kimse bu vatana göz dikmez, dikmeye de cesaret edemez. ‘’ ifadelerinde bulundu.

Programa İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz’ın yanısıra Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Ali Kızıltaş, Emniyet Müdürü Yusuf Gül, Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve stk üyeleri katıldılar.

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2024, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115