Boyabat'ta "Orman Benim" kampanyasıyla temizlik yapıldı

Sinop'un Boyabat ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığınca düzenlenen 'Orman Benim' kampanyası kapsamında temizlik çalışması yapıldı.

Boyabat Orman İşletme Müdürlüğünün organizasyonuyla gerçekleştirilen çalışmada, çöpler ve atıklar toplandı, ilçe merkezi Esentepe Mahallesi Çakıroğlu mevkisindeki ormanlık alanda temizlik yapılıp orman yangınlarına sebebiyet veren cam atıklara dikkat çekildi.

İlçe Orman İşletme Müdürlüğü'nün organizasyonu ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilçe merkezi Esentepe Mahallesi Çakıroğlu mevkisindeki ormanlık alanda İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın, Orman İşletme Müdürü Evren Faik Ayran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdür Vekili Coşkun Dağcı, Orman İşletme Müdürlüğü personeli ve ilçedeki ortaokul ve liselerde eğitim gören 75 öğrenci tarafından çöpler ve atıklar toplandı.

Boyabat’ta polis ekiplerinden zehir tacirlerine operasyon ! Boyabat’ta polis ekiplerinden zehir tacirlerine operasyon !

Boyabat Sesi muhabirine açıklamada bulunan Kaymakam Yılmaz, ormanı sevmek, vatanı sevmektir. Vatanımızı nasıl koruyorsak, ormanlarımızı da o şekilde koruyacağız, dedi.

Yılmaz, "Ormanlarımız, halkımızındır, devletimizindir. Koruması da bize aittir. Şunu bilelim ki ormanı sadece orman görevlileri değil, halkımız koruyacaktır. Bahçemizdeki ağacı korur gibi, bahçemizi temiz tutar gibi. Burada toplumsal bilincin oluşması ve geliştirilmesi adına hep birlikte çöpleri, cam kırıklarını, ormana zararlı atıkları topladık. Yarım saat önceki görünüm hiç hoş değildi. Şimdi tertemiz oldu. Ormanın hepimizin emaneti olduğu ve hep birlikte korumamız gerektiğini, orman yangınlarını önleme konusunda milletçe alacağımız tedbirlerin olduğunu kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

Yaz aylarında kuraklığın da olduğu ve çok dikkatli ve duyarlı olmamız gerektiğini ısrarla tekrarlıyoruz. Bir ihmalimiz, hatamız canımızı, ciğerlerimizi yakıyor. Ekonomimize büyük zararlar veriyor. Çocuklarımızın torunlarımızın geleceğini yakmayalım. Onlara daha yeşil daha zengin bir doğa bırakalım. Bunun için bilinçli davranıp tedbirlerimizi alalım, ormanlarımızı koruyalım.

Doğaya atılan cam, plastik, kâğıt vs. gibi atıkların orman yangınına sebep olduğu bilinciyle hem kendimiz duyarlı olalım, hem de çevremize de anlatalım." ifadelerinde bulundu.

Mahmut Coşkun