Boyabat'ta "Reflektör tak, görünür ol" projesi hayata geçirildi.

Sinop'un Boyabat ilçesinde Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, traktörlerin karıştığı kazaların azaltılması amacıyla "Reflektör tak görünür ol" kampanyası kapsamında çiftçilere reflektör dağıttı.

İlçeye bağlı Mahmutlu Köyünde Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte traktör sahiplerine Sinop İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürü Mukadder Sökmen ve İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Astsubay Kıdemli Başçavuş Ersin Coşkun tarafından reflektörün önemi hakkında bilgilendirme konuşması yapıldı.

İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz da yaptığı konuşmada hedeflerinin sıfır kaza olduğunu belirterek, "Bu güne kadar ihmalkarlıklar yüzünden traktör kazalarına şahit olduk. Trafik kazaları beklenmedik bir şey olduğu için herkesi üzüyor, derinden etkiliyor. Maddi kayıpların yanı sıra yaşanabilecek can kayıplarının hiç bir zaman telafisi yok. Sizleri hastanelerde değil, morglarda değil, evlerinizde birer bardak çayınızı içip kaynaştığımız anların yaşanmasını istiyoruz.

Kazalar sadece kendi canınızı değil, başkalarının da canını yakıyor, hatta ölümlere yol açıyor. Yollara çıktığınızda özellikle gece vakti, arkanızdan gelen araçlar sizi fark edememiş olabiliyor. Eğer reflektörünüz varsa ve aracınızın üzerindeki sarı ışık yanıp sönüyorsa arkanızdan gelen araç sizi fark edip, tedbir alır.

Buraya gelen arkadaşlarımıza jandarmamız reflektörleri hediye edip römorklarınıza monte ediyor. Gelemeyen arkadaşlarımız da reflektör temin edip araçlarına takacaklar. Muhtarlarımızdan burada olmayan traktör sahibi arkadaşlarımıza durumu izah edip bize yardımcı olmalarını istiyorum. Trafik terörünü hep birlikte kökünden kazıyalım." ifadelerinde bulundu.

Kaymakam Yılmaz, çiftçilerin traktör römorkuna ilk reflektörü kendisi monte ederek, kazasız bereketli bir tarım sezonu diledi.

Kampanya kapsamında jandarma ekipleri, traktör ve römorkların görünür olması maksadıyla reflektörleri traktörlerin römorklarına monte ederek, reflektörlerin sürekli temiz tutulup görünürlüğünün korunması istediler.

Programda 103 traktör sürücüsüne ikişer reflektör hediye edildi.

Programa İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Kızıltaş, Boyabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İrfan Erbaş, köy muhtarları ve traktör sabi çiftçiler katıldılar.

Mahmut Coşkun

Boyabatlı doktor Hasan Çelik Yılın en iyi Estetik Plastik Cerrahı seçildi Boyabatlı doktor Hasan Çelik Yılın en iyi Estetik Plastik Cerrahı seçildi