Boyabat'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

Boyabat'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

Sinop'un Boyabat ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çelenk sunma ve kutlama programı düzenlendi.

Hükümet Konağı önündeki tören, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kapalı Spor Salonu'nda devam eden törende, günün anlam ve önemini anlatan Abdurrahman Güneş İlkokulu Öğretmeni Vildan Ertürk, Kurtuluş Savaşı'nın Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın başarılı yönetimi ve Birinci Büyük Millet Meclisinde alınan hayati kararlar sonucunda zaferle sonuçlandırıldığını söyleyerek;

"Bugün Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Bundan tam 104 yıl önce; 23 Nisan 1920’de Ulus’taki binanın etrafında binlerce kişi Meclisin açılışını heyecanla beklemiştir. Hacı Bayramı Veli Camii’nde kılınan cuma namazını takiben coşkulu bir törenle açılan Meclis, 115 temsilci ile ilk toplantısını yapmıştır. En yaşlı üye sıfatıyla geçici başkanlık görevini üstlenen Sinop Mebusu Şerif Bey’in açış konuşmasının ardından, Ankara Milletvekili Mustafa Kemal Paşa söz alarak Meclisin hangi azalardan teşekkül edeceğini açıklamıştır.

Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan; sevinç ve gururla kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir.

Gazi Mustafa KemalAtatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak milli bayramımız 23 Nisan‘ı çocuklara armağan etmiştir.

Dünya'da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye'dir.

Sevgili Çocuklar, sizlerin ülkemizin gelişmesinde öncülük edeceğinize inancımız sonsuzdur. Bugünün küçükleri yarının büyükleri olan sizlerin bilgi çağının gerektirdiği birikim vedonanımla yetiştirilmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Bunun için de elimizden gelenin fazlasını yapmak için çabalamaktayız.

Millet olarak en kıymetli hazinemiz olan çocuklarımız için büyük anlam taşıyan bugünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bizleri zafere taşıyan ve halen vatanımızın, milletimizin birliği için canını veren tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Gazilerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum." dedi.

İlçedeki okullar tarafından hazırlanan programda öğrenciler şiirler okuyup, hazırladıkları gösterileri sahnelendiler.

Program sonunda çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kaymakam Enver Yılmaz ve protokol tarafından başarı belgeleri verildi.

Törene Kaymakam Enver Yılmaz, Belediye Başkanı Hasan Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Çağrı Alperen, İlçe Emniyet Müdürü Mikail Özben, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Kızıltaş ile diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2024, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115