Boyabat'ta "2. Boyabat Şiir Dinletisi" Gecesi Gerçekleştirildi

Boyabat'ta "2. Boyabat Şiir Dinletisi" Gecesi Gerçekleştirildi

Boyabat Belediyesi tarafından 2. Boyabat Şiir Dinletisi gerçekleştirildi. 

15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi'ndeki etkinliğe Hatay Antakya'dan "Can Dost" adlı şiir kitabı olan Adnan Yoğurtçu, üç farklı antoloji kitabında şiirleri yayınlanan Ayşen Daşkın, televizyon programcısı ve "Acıların Deneme Tahtası" adlı şiir kitabı olan Fahrettin Siyamoğlu, "İçimdeki Yalnızlığım" adlı şiir kitabı olan Asuman Yerdelen adlı şairler ile onur konuğu olarak programa davet edilen "Adını Aşan" ve "Tadını Aşan" şiir kitaplarının yazarı şair Songül Altınkaynak ve 5 ayrı şiir kitabı ve 60 şiiri bestelenmiş olan "Mağdur aşkların şairi" adıyla anılan Levent Yılar katıldılar. 

Program, konuk şairlerden Asuman Yerdelen ile programın moderatörü Hasan Melih Koşar'ın mahkemede boşanma davasını canlandıran "Hakim Bey" adlı şiir atışması ile başladı. 

Moderatör Hasan Melih Koşar tarafından sahneye davet edilen şairler önce öz  geçmişlerini anlatıp, iki turda kendilerine ait ikişer şiirlerini seslendirdiler. 

Programın onur konuklarından ve Boyabat'ta bir yıl önceki şiir dinletisine de katılan Sondül Altınkaynak, Boyabat için yazdığı "Abat Şehir Boyabat" adlı şiiri okuyarak izleyicilere sürpriz yaptı. 

Sahneye ikinci  onur konuğu olarak çıkan şair Levent Yılar, sevilen iki şiirini seslendirerek Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ve emeği geçenlere teşekkür etti. 

Program sonunda sahneye davet edilen Başkan Çakıcı, şairleri tek tek tebrik edip teşekkür etti.

Çakıcı, Aşık Veysel'in şiirini anımsatarak başladığı konuşmasında, gidiyoruz gündüz gece diyerek, "Başı doğum, sonu ölüm. Dünya bize emanet, biz dünyaya emanetiz. Bu akşam bu salonda ortak bir dil vardı. Bu ortak dil sevgiydi, aşktı. Bizim bu ortak dilimiz, sevgimiz dinimizin, Kur'anı Kerim'in dili değil mi, kültürümüzün dili değil mi ? 

İnsanların en güzel ve en kötü organı dili ve kalbidir. Biz kalbimizi ve ruhumuzu şiiriyle, sanatıyla, kültürüyle beslersek iyi insanlar oluruz. Sizler bu akşam okuduğunuz şiirlerle bizim kalbimizi beslediniz. Vücudumuzu sadece yiyecek içeceklerle beslemek yetmiyor, kalbimizi ve ruhumuzu da güzel manevi değerlerle  besleyemezsek bedenimiz sağlıksız bir beden olacaktır. Değerli şairlerimiz, bu gece bize değer kattınız, Boyabatımıza değer kattınız. Hepinize bu anlamda teşekkür ediyorum. Bizi izleyen seyircilerimize de çok teşekkür ediyorum. Sizlerde bu sevda, bizde bu yürek varken, sizlere daha çok hizmet edeceğiz. Allah'a emanet olun, hayırlı akşamlar" ifadelerinde bulundu. 

Program, hediyeler ve plaketlerin sunumu sonrasında hatıra fotoğraflarının çekimiyle sona erdi. 
 

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2019, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115