Sabri Apaydın Sivas maçını değerlendirdi

Sabri Apaydın Sivas maçını değerlendirdi

ALTIN VURUŞ

Boyabatımızın takımı Boyabat1868 Spor, BAL Ligi 4. Grup 11. Hafta maçında, Sivas temsilcisi Cumhuriyet Üniversitesi’ni, Daylı Stadında konuk etti. Takımımız için puan sıralamasında yukarılara çıkmak için önemli olan karşılaşma, Sivas ekibi için zirve yarışında kalma mücadelesiydi. Maçı Bolu Bölgesi hakemlerinden Can DURGUT yönetti.

Karşılaşmaya Bulancak maçından farklı olarak, sol bek mevkiinde cezalı Ozan’ın yerine Orhan Sefa, sağ kanat mevkiinde Çetin’in yerine Devlet, stoper mevkiinde kırmızı kart cezalısı Hakan’ın yerine Mahmut, Ön libero mevkiinde takımın en fazla gol atan ismi Tolga Amasyalının yerine Enes Demirci kadroda kendilerine yer buldular.

Taraftarımız, ligin  son iki hafta maçında, kendi sahasında Görelespor ve deplasman da Bulancakspor karşısında galibiyeti kaçırıp beraberliklerle yetinen ekibimizden istekli bir oyun ve galibiyet bekliyordu. Maçın başlama vuruşuyla birlikte sahada, rakibi ısıran, oyun ve pozisyon üstünlüğünü elinde tutan bir takım göremedik. Cılız birkaç atak dışında ilk yarıda hiç pozisyonumuz yoktu. Konuk ekip Cumhuriyet Üniversitesi, topa daha çok sahip olan, pas oyununu daha iyi oynayan, istediğini sahaya yansıtan takım görüntüsündeydi. Oyunun ilk yarısı pozisyonsuz ve golsüz sona erdi.

Karşılaşmanın 2. Yarısı ilk yarının kopyası gibi başladı. Sivas temsilcisi bizim sağ kanadımızdan yaptığı ataklarla yüklenirken, ekibimiz 3. Bölgede çoğalamadığı için, doldur boşaltlarla gol aramaya çalışıyordu. Muhammet kendi mevkii olan santrafor yerine sol açıkta istediklerini yapmakta zorlanırken, santraforumuz Tunahan orta sahaya yakın oynadığı için rakip ceza sahasına atılan her top, rakip defans oyuncular tarafından kolaylıkla uzaklaştırılıyordu.

Karşılaşmanın 68. Dakikasında Tolga Amasyalı, Muhammet’in yerine oyuna girdi. 3. Bölgede top tutan tek oyuncumuz Muhammet’in oyundan çıkmasıyla, oyun üstünlüğü tamamen konuk takıma geçti. Sivas ekibinin arka arakaya yakaladığı iki pozisyonun ilkinde karşı karşıya durumda Tanzer gole izin vermezken, 2. Pozisyonda top direkte patlayarak, Boyabat taraftarlarının yüreğini ağzına getirdi. Bu anlar bizim için şans dakikalarıydı.

Cihat sakatlanarak oyundan çıkıp Talha oyuna girdikte sonra, Enes Demirci stoper mevkiine geçerken, Tolga Amasyalı ön liberoda oynamaya başladı. Dakikalar 80’i gösterirken ceza sahamızda bir ikili mücadelede Enes rakip oyuncuyu nizami olmayan bir hareketle düşürdü. Hakem oyunu devam ettirdi. Hakem Can Durgut penaltı noktasını gösterseydi, kimse “penaltı değil” demezdi. Bu pozisyon maçın kırılma anıydı. 85. Dakika’da Enes Bahadır Bayram orta sahada anlamsız bir hareketle 2. Sarı karttan oyundan atılınca, tribünler de  “maç bari berabere bitse” beklentisi hakim oldu.
Karşılaşmanın son dakikalarında, Ahmet Onur oyundan çıkıp Çetin oyuna girdi. 87. Dakikada Çetin’e yaptığı sert hareket sonrası Cumhuriyet Üniversitesi oyuncusu Muhammed Çağlar kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Karşılaşmanın berabere biteceğini düşünülürken, dakika  90+2’de Tolga Amasyalı sahneye çıktı. Rakip ceza sahasında topla buluşan Tolga’nın vuruşunda top rakip defans oyuncusuna çarparak ağlara gitti. Takımımız Tolga Amasyalının “Altın Vuruşuyla” altın bir üç puanı hanesine yazdırdı.

“Maçın skoru yanıltmasın”
 

Karşılaşmada alınan galibiyet kimseyi yanıltmasın. Cumhuriyet Üniversitesi karşısında sezonun en kötü futbolunu oynadık. Orta saha üstünlüğünü tamamen rakibe bırakmış, 3. Bölgede çoğalamayan, pozisyon üretemeyen, ikili mücadelelerde yumuşak, rakibi ısırmayan ve haddinden fazla pas hatası yapan bir takım vardı sahada. Takımımız oyun kurgusunu bir türlü sahaya yansıtamadı. Rakibin maç boyunca üstün görünmesinin nedeni, bizim kötü olmamızdan kaynaklandı. Hakem rakibin penaltısını verse şu anda çok farklı şeyler konuşuyor olacaktık.
Selahattin karşılaşma boyunca istekli ve agresif oyunuyla sahanın en iyilerindendi. Sakatlanana kadar Cihat, Mahmut, Orhan Sefa ve golü atan Tolga göze batan isimlerdi.
Aldığı gereksiz kırmızı kartla Enes Bahadır kredisini tüketmeye devam ediyor. Potansiyelini sahaya daha verimli yansıttığında kendisini seven Boyabat taraftarını hayal kırıklığına uğratmayacaktır. Biz Enes Bahadır’ı aldığı kartlarla değil verdiği gol pasları ve attığı gollerle konuşmak istiyoruz. Bir an önce kendisine çeki düzen vereceğine inanıyoruz.
Potansiyel olarak bu ligin en iyi oyuncularından olan Ahmet Onur, son maçlarda güçsüz ve formsuz. Cumhuriyet Üniversitesi karşılaşmasında bu formsuzluğu devam etti. Taraftar ondan çok şey bekliyor. Osmancık ve Çankırı maçlarına damgasını vurup “işte Ahmet Onur bu” demesini dört gözle bekliyoruz.
Çetin’in sakatlığı nedeniyle oynamadığı sağ bek mevkii bu maçta takımın yumuşak karnıydı. Özellikle maçın 2. devresinde bunu fark eden rakip, tüm ataklarını bu kanadımızdan geliştirdi. Çetin’in sakatlık problemi düşünüldüğünde devre arası transfer döneminde bu mevkii mutlaka takviye edilmeli gibi görünüyor.


HOCA FORMSUZ 

Bulancak maçında Tolga’yı ön liberoya çekerek zayıf rakip karşısında hücum gücümüzü azaltan Metin Hoca, bu karşılaşmada Santrafor Muhammet’i sol açık oynattı . Yerini yadırgayan Muhammet maç boyunca verimli olamadı. Tolga’yı oyuna alırken Muhammet’i oyundan çıkararak, 3. Bölgede top tutan tek adamı oyunda alarak, rakibin daha rahat ileri çıkmasına neden oldu. Muhammet oyundan çıktıktan sonra kalemizde gördüğümüz gol pozisyonları bunun göstergesiydi. Muhammet’in yerine o ana kadar etkili olamayan Tunahan çıkıp, Muhammet gerçek yeri olan santrafora geçse, daha verimli olabilirdi. 

HER ŞEYE RAĞMEN ALINAN 3 PUAN PAHA BİÇİLMEZ

Ligde şimdiye kadar oynadığımız maçlarda çok iyi oynayıp kazanamadığımız ya da hakem yüzünden kaybettiğimiz bir sürü puan oldu. Çankırı, Kastamonu, Bulancak maçlarında olduğu gibi. Sezonun en kötü futbolunu oynayarak kazandığımız Cumhuriyet Üniversitesi maçında aldığımız 3 puan, puan cetvelinde bizi üst sıralara taşıdı. Sıralamada psikolojik eşiği aşmamızı sağlayan bu galibiyet ve puanlar, Osmancık ve Çarşamba galibiyetleriyle taçlandırılırsa, Boyabat 1868 Spor Bal Ligi 4. Grupta bambaşka bir seviyeye gelebilir. Ben takımımızın Osmancık ve Çarşamba maçlarında 6 puan alacak potansiyeli olduğuna inanıyorum. Yeter ki futbolcular istesinler, inansınlar ve mücadeleden vazgeçmesinler.
“Mücadele edenler her zaman kazanamayabilir ama kazananlar sadece mücadele edenlerdir.”
Sağlıcakla Kalın, Boyabat 1868 Spor ’la kalın

-SABRİ APAYDIN

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2019, 16:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
recep
recep - 4 yıl Önce

ağzına SAĞLIK

Hasan
Hasan - 4 yıl Önce

Tebrikler boyabatsporumuz.

SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138