Boyabat Hal Yerinde Esnaf ve Alışveriş Yapan Vatandaşlarla Röportajlar

Boyabat Hal Yerinde Esnaf ve Alışveriş Yapan Vatandaşlarla Röportajlar

Boyabat Hal yerinde Koronavirüs ( Covid-19) salgını sebebiyle alınan ilave güvenlik önlemleri uygulamaya konuldu.

Coronavirüs (Covid-19) salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek adına, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kaymakam Fatih Aksoy başkanlığında toplanarak pazar yerlerinde almış olduğu ilave tedbirler hal yerinde uygulamaya konuldu.

Hal yeri çevresinin demir bariyerlerle çevrildiği, bir giriş yeri bir de çıkış yeri olduğu, buralarda görev alan belediye zabıtaları ve emniyet görevlileri giriş ve çıkışlarda vatandaşların maskelerini kontrol edip, maskesi olmayanları içeri almadığı, maskesi olmayanlara maske verdiği, ellerini dezenfekte edip ateşlerini ölçtükleri görüldü. Ateşi yüksek olan vatandaşlar içeri alınmadığı gibi, sağlık kuruluşlarına gönderildi. Vatandaşlar ayrıca, hal yeri içerisinde 3 metre mesafesine uymaları konusunda da uyarıldıkları görüldü.

Hal yerine giriş yapanlar alışverişlerini tamamladıktan sonra çıkış yerinden aynı şekilde elleri dezenfekte edilip ateşleri ölçülerek evlerine uğurlanıyor.

İlçe merkezi içerisinde de ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri ve belediye zabıta ekipleri tarafından koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında denetimlerini sürdürürken, 65 ve üstü ile 20 yaş altı vatandaş gördüklerinde 392 lira para cezası uygulamaktalar.

Hal yeri içerisinde esnaf ve alışveriş yapan vatandaşlarımızla konuştuk, sorular sorduk. 27 dakikalık video görüntülerimizi yukarıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2020, 17:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
gocaboyabatlu
gocaboyabatlu - 4 yıl Önce

röportaj güzel,yalnız vatandaşın gonuşmasını biz ağnayabiliyoz,türkçeyi türkçeye tercüme etmeyi bırakın. golay gelsin.

SIRADAKİ HABER

banner115