Boyabat'a virüs İstanbul'dan geldi

Boyabat'a virüs İstanbul'dan geldi

Boyabat'a virüs İstanbul'dan geldi

Türkiye’nin en yaşlı nüfusunun yaşadığı Sinop ilinde koronavirüs vaka sayısı 30’u geçti.

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, İstanbul’da çok sayıda Sinoplu'nun yaşadığını söyleyerek, “Yasak öncesinde İstanbul’u terk edip Sinop’taki köylerine giden çok sayıda kişi oldu. İlimizde yaşanan vakaların yüzde 99’u dışardan gelen vatandaşlarımızdan kaynaklı oldu. İstanbul’a giriş-çıkış yasağı konulması Sinop’u rahatlatacaktır” ifadesini kullandı.


‘Sinop’a virüs İstanbul’dan geldi’

TÜİK verilerine göre yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu il, 2019 yılında yüzde 18.8 ile Sinop. Sinop’ta iki gün önce vaka sayısı 31 olarak açıklanırken, Sinop’un Boyabat ilçesinde koronavirüs nedeniyle üç köy karantinaya alındı.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Milliyet Gazetesi'nden Seyfettin Ersöz'e açıklama yaptı, “Bize son gelen bilgi göre 37 vaka ve 3 ölüm var. Boyabat, Erfelek ve Saraydüzü ilçelerinde karantilar mevcut. Halk büyük oranda sokağa çıkma yasağına uyuyor, halk daha da bilinçlendi” dedi.  

Büyükşehirlerden çıkma yasağı öncesinde İstanbul’u terk edip Sinop’taki köylerine gelen çok sayıda kişinin olduğunu söyleyen Karadeniz, “Yaşanan vakalarımızın yüzde 99’u dışardan gelen vatandaşlardan kaynaklı oldu. İstanbul’a giriş-çıkış yasağı konulması Sinop’u rahatlatacaktır. Sinop’taki tek devlet hastanesi pandemi hastanesi olarak çalışıyor. İlçelerdeki vakalar da merkeze gelerek bu hastanede tedavi altına alınıyor. Belediyemiz rutin olarak dezenfekte ve yardım çalışmalarını sürdürüyor. Valiliğimizle koordineli şekilde çalışıyoruz, sosyal mesafe kuralını vatandaşlarımıza hatırlatıyoruz” ifadesini kullandı.

-Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115