Boyabat İmam Hatip Lisesi Proje Okulu Oldu

Boyabat İmam Hatip Lisesi Proje Okulu Oldu

 BOYABAT ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ PROJE OKULU OLARAK YENİ BİR ÇEHRE VE YENİ BİR VİZYON EDİNDİ

Boyabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne 2020/2021Öğretim Yılından itibaren sınavla öğrenci alınması hakkında basına açıklamada bulunuldu. Yapılan açıklamada :

Bakanlığımız Tarafından Proje Okulu Olarak Seçilen Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi 2020/2021Öğretim Yılından İtibaren Sınavla Öğrenci Alacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından  proje okulu  olarak seçilen Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi artık merkezi sınavla öğrenci alacaktır. Böylece okulumuz sınavla öğrenci alan ilçede iki, ilde yedi okul arasına girerek büyük bir başarıya imza atmıştır. Okulumuz sadece ilçemizden değil, ilimiz ve bölgemizden de öğrenci alacağı için, LGS öğrencilerimizin bir an önce hedeflerine odaklanmaları gerekmektedir; zira kontenjanımız otuz öğrenciyle sınırlıdır.

2020/2021 Eğitim Öğretim yılına öğretim yılına ilçemiz Yıldız Mahallesinde yapılmakta olan külliyede başlayacak okulumuz bünyesinde; 24 derslikli modern tasarımlara sahip bir okul, 200 öğrenci kapasiteli, otel konforunda pansiyon ve kapalı spor salonu bulunmaktadır.

Önümüzdeki yıldan itibaren bu projeye dahil olan öğrencilerimiz fen liseleri ile sosyal bilimler liselerinde okutulan alan derslerini alacaklar ilave olarak imam hatip okullarına özgü dersleri okuyacaklardır.

Öğrenciler 10. Sınıftan itibaren fen bilimleri alanı ve sosyal bilimler alanında ders seçebilmektedir. Bu dersler, öğrencinin devam edeceği alan öğrencinin ilgi ve istekleri, derslerdeki başarı durumu ve hedeflediği yükseköğretim programı doğrultusunda öğrenci, veli ve okul tarafından ortaklaşa bilinmektedir. Öğrenciler belirledikleri alan doğrultusunda fen ve sosyal bilimler alanı ile ilgili dersler 10. Sınıfta 2 saat,11. Sınıfta 18 saat,12. Sınıfta 20 saat almaktadırlar.

Fen bilimleri alanında seçilen ve okutulan dersler; Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilim tarihi ve uygulamaları, Matematik tarihi ve uygulamaları dersleridir. Fen ve sosyal bilimler program AİHL ’de fen bilimleri alanını seçen öğrenciler, 4 yıl boyunca fen bilimleri alanındaki derslerin yanı sıra üniversitelerden akademik destek almakta ve alan akademisyenleri tarafından verilen seminer ve konferanslara katılmaktadır. Ayrıca okulların farklı bilimsel etkinlikleri ve projeleri olmaktadır.

Sosyal bilimleri alanında seçilen ve okutulan dersler; Türk dili ve edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik, Mantık, Psikoloji, Sosyoloji, Sosyal bilim çalışmaları, Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi dersleridir.Türk kültür ve medeniyeti tarihi ve dersi ile İslam kültür ve medeniyeti dersi programları birbirine çok yakındır. Fen ve sosyal bilimler program AİHL’ de Sosyal bilimleri alanını seçen öğrenciler, dört yıl boyunca sosyal bilimleri alanındaki derslerin yanı sıra üniversitelerden akademik destek almakta ve alan akademisyenleri tarafından verilen seminer ve konferanslara katılmaktadır. Ayrıca okulların farklı bilimsel etkinlikleri ve projeleri olmaktadır.

Bu okulların üniversitelerle işbirliği yapmaları, protokoller imzalayarak çalışmalar yürütmeleri esastır bu bağlamda öğrenciler akademik camia ile tanışmakta, üniversitelerin birikiminden yararlanmaktadır. Araştırma ve inceleme yöntemleri hakkında bilgi edinmektedirler. Belirli başarıları olan öğrenciler tematik yaz etkinlikleri bağlamında “ Bilim ve Teknoloji” etkinliklerine katılma imkanına sahiptir. Öte yandan imam hatip liseleri ile ortak çalışmaları olan kamu kurumları, mezun dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla da farklı projeler gerçekleştirilebilmektedir. Okulumuz öğrencilerin gelişimsel, eğitimsel ihtiyaçlarını karşılayabilecek müfredata sahiptir.

Büyük ideallere sahip başarılı öğrencilerimizi, ideallerine ulaştırmak için okulumuza bekliyoruz.









 

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2020, 15:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
BİRİ
BİRİ - 4 yıl Önce

Sadece erkek öğrenciler için bir okul ????

SIRADAKİ HABER

banner115