Maviş'in eğitimcileri ile görüşmesi ve 23 Nisan Mesajı

Maviş'in eğitimcileri ile görüşmesi ve 23 Nisan Mesajı

MAVİŞ'İN, MİLLİ EĞİTİM YÖNETİCİLERİYLE GÖRÜŞMESİ VE 23 NİSAN MESAJI

Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Milli Eğitim İl Müdürü Ercan YILDIZ, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve diğer birim yöneticilerinin katılımıyla video konferans aracılığıyla toplantı gerçekleştirdi. Maviş, toplantıda yeni tip Koronavirüs tedbirleri sebebiyle devreye alınan uzaktan eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
 

Sinop Milletvekili Maviş’in başkanlık ettiği toplantıya; İl Müdürü Ercan YILDIZ, İl Müdür Yardımcıları Davut KAYA ve Mustafa ASLAN, Şube Müdürleri Bülent AKMEŞE, Melih YILDIRIM, Melih ERDEM, Kenan KÖYLÜ, Önder YILMAZ ile İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.
 

Toplantıda TV ve internet yoluyla uzaktan eğitim programlarına bütün öğrencilerin katılımının sağlanabilmesi için sürdürülen faaliyetler başta olmak üzere okullarda yürütülen dezenfeksiyon çalışmaları, sağlık, emniyet ve vefa sosyal destek gruplarında görev alan personel başta olmak üzere vatandaşlarımızın kullanacağı maske, siperlik ve diğer koruyucu malzemelerin üretiminde Milli Eğitim Camiasının katkıları görüşüldü.
Maviş, Her akşam 18:57-19:57 saatleri arasında yürütülen “Evde Kal, Kitapla Kal, Sağlıkla Kal” projesini önemsediğini ve kitap okuma projesine evde çocuklarıyla beraber katıldığını ifade etti. Maviş, Yurt ve pansiyonlarda öğrenci bulunmaması sebebiyle bekletilmesi ile ziyan olacak gıda malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması çalışmasından dolayı yöneticileri tebrik etti. Dünyanın birçok yerinde yaşlıların ilgisizlikten ölüme terkedildiğine yönelik haberlerin yürekleri sızlattığı bir zamanda 65 yaşın üzerinde olup emekli olan öğretmenlerimizin ihtiyaçlarının giderilmesi faaliyetlerini takdirle karşıladığını ifade etti.

 

Toplantı esnasında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Milli Eğitim Müdürlüklerinin 23 Nisan günü doğumlu öğrencilere sürprizlerinin olacağı konusu gündeme geldi. Maviş, kurucu ilk Gazi Meclisin, vatanın kurtuluşunda ve yeniden ayağa kalkmasında önemli bir vazife gördüğünü, Sinop Mebusu Şerif Bey’in ilk Meclis Toplantısına en yaşlı üye sıfatıyla Başkanlık ettiğini, günümüze de önemli mesajlar vermesi yönüyle Şerif Bey’in açılış konuşmasının bütün öğrencilere okutulması ve ulaştırılması tavsiyesinde bulundu.
Maviş, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin eğitimde aksama yaşanmaması için yürüttükleri faaliyetlerin yanı sıra koruyucu maske ve siperlik üretimine olan desteklerini ilçe Müdürlerinden tek tek dinleyerek kendi değerlendirmelerini ve tavsiyelerini de paylaştı.
Maviş, yöneticilerden en ücra köyümüzde bile uzaktan eğitim çalışmasından yararlanacak imkanlardan yoksun öğrencimiz varsa mutlaka ulaşılarak ihtiyaçlarının karşılanmasını talep etti.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI
 
Değerli Hemşehrilerim

İstiklal ve istikbalimizin tehlikeye düştüğü bir zamanda, her türlü imkansızlığa rağmen, emperyalizme karşı milletimizin aynı ruhla birbirine kenetlenerek yürüttüğü destansı mücadelenin ve kendi geleceğiyle ilgili kararları kendisinin alabileceğinin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 100. yıldönümü programına TBMM “23 Nisan Özel Oturumu”nda olacağımdan katılamıyorum.

100 yıl önce Büyük Millet Meclisimizin ilk başkanı olarak kürsüye gelen Sinop Milletvekilimiz Şerif Bey, vatanın işgaline rıza gösterilip boyun eğilmeyeceğini, tam bağımsızlık azmiyle Milletvekillerinin bir araya geldiğini, Milletimizin bağımsızlığını ve mukadderatını belirleme iradesini Meclisin açılışıyla dünyaya ilan ettiklerini ifade etmiştir. TBMM’nin açılışının 100. yıldönümünde bir kez daha ifade edelim ki Şerif Bey’in açılış konuşmasında vurguladığı milletimizin hür ve bağımsız yaşama aşkı ve kararlılığı milletimizin sinesinde güçlü bir şekilde yaşamaktadır.
Bağımsızlık ve hürriyetimizin sembolü Meclisimiz, kurtuluş savaşı yıllarında İstiklal mücadelesini başarıyla yürüterek kazandığı “Gazi” unvanını, tarihinin her döneminde şerefle taşımaya devam etmiştir. 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan’da darbeci ve komitacıların Milli iradeye yönelik yaptığı saldırılar sonrası Gazi Meclisimiz, yeniden ayağa kalkmayı başarmıştır. 15 Temmuz’da da tıpkı istiklal harbinde olduğu gibi üzerine bombalar atılırken milli iradeyi yaşatmayı en onurlu görev bilmiştir.

Bu vesileyle, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 100. Yıl dönümünde, ülkemizin 2023 hedeflerine taşınmasında canla başla çalışan bir kadronun mensubu olmanın bahtiyarlığını yaşadığımı ifade ediyor, geleceğimizin söz sahibi çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bağımsızlık ve hürriyetimizin kazanılmasında canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anarken, değerli hemşehrilerime selam ve saygılarımı sunuyorum.

Dr. Nazım MAVİŞ
AK Parti Sinop Milletvekili

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2020, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115